FK Sarajevo ima dva gola razlike na Tušnju

Nakon prvog poluvremena

FK Sarajevo ima dva gola razlike na Tušnju

Haris Zilić

U toku je utakmica 24. kola WWin lige između Tuzla Citya i Sarajeva, a nakon prvog poluvremena gosti sa Koševa vode rezultatom 2:0.

Sarajevo je bolje otvorilo prvo poluvrijeme,imali su prilike preko Čatakovića i Beganovića.

Mustafić je tatim šutirao sa 17 metara u 16. minuti, lopta od bloka ide malo pored gola domaće ekipe, a to je bila i najava vodstva Bordo tima.

Lijepa akcija gostiju u 19. minuti, Kyeremeh je na kraju uposlio Čatakovića koji sa nekih deset metara šutira i pogađa. Mogao je golman domaće ekipe da mnogo bolje reaguje.

Tuzlaci su se trznuli i uzvraćaju u 24. minuti, bila je to velika prilika za domaće. Akcija po desnoj strani, lopta je došla do Mehanovića koji je bio na deset metara od gola, no umjesto da šutira, on pravi potez viška i Kyeremeh čisti.

Oglasi

Novo uzbuđenje rped golom gostiju u 35. minuti. Zatresla se mreža Sarajeva, pogodio je Hadžić, no poništen je pogodak zbog ofsajda. Opravdana odluka sudije.

Još jedno slavlje gostiju u finišu prvog poluvremena i najgorim ogući trenutak da domaćini prime drugi pogodak.

U 44. inuti Radović je centrirao, Čataković s ivice peterca glavom pogađa za 2:0. Opet je Lolić mogao i morao bolje reagovati.

Tako Bordo tima ima zanačjnih i vrijednih 2:0 nakon prvog poluvremena i u dobroj su situaciji pred nastavak utakmice.

Ekipe su počele susret u sastavima:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Lolić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Osmić, Kobiljar, Ćosić.

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyremeh, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Đuričković, Mustafić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muho
Husiću bilmezu pakuj polahko kofere za Federalnu! Nema od tebe i tvojih "fudbalera" -BALERINA koje se spaciraju po terenu nista ! I taj nilski konj od trenera nije niza KAR! Da je šta vrijedio trenirao bi u svojoj matuški Srbijci makar Sinđelić ! Ne bacaj pare đabe pravac druga liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti