FK Sarajevo protutnjao kroz Tuzlu - Hamza Čataković odigrao utakmicu sezone!

Postigao tri gola u pobjedi svoje ekipe

FK Sarajevo protutnjao kroz Tuzlu - Hamza Čataković odigrao utakmicu sezone!

Esmer Oštraković, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Tuzla Cityja. Bili su gosti dosta bolji tokom cijelog susreta, a na kraju su slavili pobjedu od 5:1.

Krenulo je prilikom za Kyeremeha u 4. minuti. Šutirao je fudbaler Sarajeva sa nekih dvadesetak metara, ali lopta ide pored gola.

Probao je i Čataković u 12. minuti iz teške pozicije, ali nije ozbiljnije ugrozio Lolića. Nakon toga prilika i za Mustafića u 16. minuti, ali bez promjene rezultata.

Do vodstva gostujući tim dolazi u 19. minuti kada je nakon prelijepe akcije Čataković matirao Lolića. Mogao je golman domaće ekipe dosta bolje da reaguje u ovoj situaciji.

Velika prilika za Tuzla City u 24. minuti. Akcija po desnoj strani, lopta je došla do Mehanovića koji je bio na deset metara od gola, no umjesto da šutira, on pravi potez viška i Kyeremeh čisti.

Zatresla se mreža Sarajeva u 35. minuti. Pogodio je Hadžić, ali gol je sasvim opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao napadač domaće ekipe.

Oglasi

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Sarajevo dolazi do prednosti od 2:0. Radović je centrirao, Čataković s ivice peterca glavom pogađa za 2:0. Opet je Lolić mogao i morao bolje reagovati.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Tuzla City dolazi do gola. Kobiljar je upisao asistenciju, a prelijep gol postigao je Mehanović sa nekih 16 metara.

Narednih deset minuta pripalo je Tuzla Cityju, ali presjekao ih je novi gol Sarajeva. Ponovo je strijelac bio Hamza Čataković.

Veliku priliku je u 64. minuti propustio Anđušić. Šutirao je fudbaler Sarajeva sa deset metara, ali lopta ide malo pored gola.

Nova velika prilika za goste u 73. minuti. Anđušić je prošao, dodao na drugu stativu, ali lopta ne dolazi do Mehmedovića.

Upravo iz tog kornera Sarajevo dolazi i do četvrtog gola. Prelijep pogodak postigao je Anđušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice, u posljednjim trenucima utakmice gol je postigao i Mehmedović i tako postavio konačnih 5:1.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
U INAT SVIMA...SAVEZ NAPOLJE !!!
9 0
Hanibal
Sreca nasa pa nisu igrali Renan i Anicic. Catakovic je puno bolji od Renana, koji nije pola godine postigao gol. Catakovic treba odigrati sve utakmice do kraja.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti