Sarajevo slavilo sa 5:1

Čataković nasmijan nakon tri gola u Tuzli: "Nije mala stvar pobijediti ovim rezultatom u gostima"

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su ubjedljivu pobjedu na Tušnju protiv Tuzla Cityja u okviru WWin lige BiH. Konačan rezultat bio je čak 5:1 za gostujuću ekipu.

Imalo je Sarajevo nakon prvog poluvremena prednost od 2:0, ali niko se nije mogao nadati da će do kraja utakmice postići još tri gola. Posebno ne nakon što je domaći tim na samom otvaranju drugog poluvremena smanjio na 2:1.

Ipak, fudbaleri Sarajeva su do kraja utakmice igrali sjajno, te su na kraju upisali ubjedljivu pobjedu od 5:1.

Najbolji pojedinac utakmice sasvim sigurno bio je Hamza Čataković koji je postigao tri gola.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Mislim da smo mogli u prvom poluvremenu bolje riješiti neke situacije. Tuzla je ekipa koja želi da se nadigrava i nama to odgovara jer nema dugih lopti. Žele i oni da igraju.

Pobjediti ovako velikim rezultatom u gostima nije mala stvar. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti", rekao je Čataković.

Pred našu kameru stao je i Slavko Petrović, trener Tuzla Cityja.

"Gledajte, prvo nije bilo planirano da mi izađemo ovako visoko. Kada tako padne prvi gol, onda se povuče lopta i po nekoj inicijativi našoj pada i drugi gol.

Probali smo ofanzivno u drugom dijelu, dali smo gol, a onda opet u nadmoći našoj pada gol za 3:1. Psihološki se zatim bilo jako teško vratiti protiv jedne ekipe kao što je Sarajevo.

Također pred kamere je stao i Simon Rožman, trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da su navijači imali šta vidjet. Dali smo gol u pravo vrijeme. Mislim da smo pokazali volju i zajedništvo. To je pravi put koliko god je on težak.

Vjerujem da možemo bolje i jače. Mentalna snaga je danas bila jako bitna. Neke stvari nisu na razini za normalan rad, ali iz svega možemo zajedni izaći jači.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.