Rožman: Upoznali smo se u dubinu duše; Petrović: Pao nam je moral

Reakcije nakon Tuzla City - Sarajevo 1:5

Rožman: Upoznali smo se u dubinu duše; Petrović: Pao nam je moral

Admin Čaušević

Sarajevo je odigralo najbolji meč ove polusezone, ako ne i u cijeloj sezoni. Bordo tim je očitao fudbalsku lekciju Tuzla Cityju te je slavio sa visokih 1:5 i tako ostao u igri za Evropu.

Kazna oduzimanja tri boda i suspenzija čelnika poput predsjednika Ismira Mirvića i sportskog direktora Senijada Ibričića nije previše poremetila ekipu Simona Rožmana.

Bordo tim je na krilima Hamze Čatakovića koji je kompletirao hat-trick pobijedio Tuzla Cityja sa 5:1 i tako nastavio borbu za izlazak na evropsku scenu te maksimalno iskoristio poraz Sloge Meridian od Igmana (2:0).

U izjavi poslije utakmice za Arenu Sport Rožman je čestitao svojim izabranicima i kazao da je krizni period iza njih.

"Čestitke mojim momcima i navijačima. Gledatelji su imali šta vidjeti. Sretni smo. Znamo da situacija nije dobra. Ujedinili smo se i upoznali smo se u dubinu duše."

"Tačno znamo šta želimo. Nadam se da ćemo nastaviti raditi ono što najbolje znamo i drago mi je što se kući vraćamo sretni."

Oglasi

Sa druge strane, Slavko Petrović je i u 11. utakmici protiv Sarajeva ostao bez pobjede. Današnji poraz mu je jedan od najtežih u prvenstvu BiH.

"Dobili smo rano prvi gol, preuzeli smo neku inicijativu poslije toga, ali smo odmah kažnjeni", započeo je iskusni stručnjak u izjavi za Arena Sport te nastavio:

U drugom poluvremenu smo pritisnuli i dali gol za 2:1, ali smo primili treći gol, onda nam je pao i moral i bilo nam je teško protiv ovako razigranog Sarajeva."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S ovim porazom Tuzla City je ostao u opasnoj zoni i opstanak u društvu najboljih za ovaj klub postaje još komplikovaniji.

U narednom kolu Sarajevo će na Koševu dočekati Igman, dok će Tuzla City borbu za opstanak nastaviti na neugodnom gostovanju Posušju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AdmirAdmir11
Necete na Sastanak hocete zato PETICU
1 1
sarayson
Haj' ti nadigraj predzadnjeg i zadnjeg na tablici. Pokazi da ovo danas nije slucajno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti