Meč se igra od 13:30 sati

Poznati sastavi, da li se Zvijezda 09 može uključiti u borbu za opstanak?

Samir Mlaćo

Prvi meč današnjeg programa 24. kola Wwin lige naše zemlje u Ugljeviku igraju Zvijezda 09 i Široki Brijeg.

Pobjede su jučer ostvarili Igman, Velež i Sarajevo, a danas će Zvijezda 09 sa eventualna tri boda tražiti šansu da ostane u borbi za opstanak.

Široki Brijeg je na sredini tabele, a u srijedu Širokobriježani igraju i prvi meč polufinala Kupa protiv FK Borac u Čitluku.

Sada su treneri Bojan Trkulja i Dino Skender odredili početne postave:

FK Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Vazde, Saliman, Mulalić, Ivančić, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović.

NK Široki Brijeg: Bender, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Taraba, Ćavar, Kuprešak.

Treba istaći da je Zvijezda 09 prije par dana predstavila novog šefa struke, a radi se o Bojanu Trkulji.

"Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a zatim i dvije godine u mađarskom fudbalu prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi.

O Wwin ligi ili kako je volim nazvati Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj.

Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi.

Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi", naveo je na predstavljanju Trkulja.

Zvijezda 09 trenutno ima 17 bodova, šest manje od Željezničara, te Tuzle City, a sedam od GOŠK-a koji ima i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Eventualnom pobjedom Zvijezdi 09 vratila bi se nada u opstanak u završnici sezone. Široki Brijeg je na sedmom mjestu sa 28 osvojenih bodova.

Danas se igraju i dva preostala duela ovog kola. Snage će u Banjoj Luci odmjeriti Borac i Zrinjski, a u Gabeli GOŠK i Posušje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.