Skender: Zaustaviti niz poraza
Tri vezana poraza brinu trener Širokobriježana

Jasan je bio trener Širokog Brijega

Skender: Zaustaviti niz poraza

S. Mlaćo

Pred nogometašima Širokog Brijega itekako je težak raspored. Prvo će u okviru prvenstva u goste Zvijezdi 09 koja je iznenadila timove iz samog vrha u drugom dijelu sezone, a zatim slijedi duel sa FK Borac u Kupu BiH.

Radi se o važnim susretima za Širokobriježane, a trener Dino Skender je reprezentativnu pauzu iskoristio i za odigravanje jedne prijateljske utakmice.

Rival je bilo Posušje, a Širokobriježani su slavili 3:0, te se tako i osvetili za poraz u prvenstvu 1:0. Timovi nisu nastupali u najjačim sastavima, ali Širokobriježani su se bolje snašli.

Dino Skender je sve misli igrača 'preselio' na Zvijezdu 09. Zvijezda 09 je danas dobila novog trenera, te će sigurno nogometaši biti motivisani da se pokažu u što boljem izdanju, iako se ovaj klub teško može spasiti od ispadanja.

Široki je u prvenstvu upisao tri vezana poraza.

"U subotnjoj utakmici protiv Posušja (3:0) dali smo priliku igračima koji do sada nisu imali dovoljno prostora u natjecateljskim utakmicama. Tražio sam informaciju koliko na koga možemo računati na utakmicama koje su pred nama. Momci su odradili pošteno, utakmica je bila prijateljska, ali uvijek treba imati pravi pristup i pokušati pobijediti.

Oglasi

Drago mi je da su dobro reagirali i idemo dalje. Svaka utakmica u gostima je izazovna. U zadnjih 15 dana imali smo pet utakmica u kupu i prvenstvu i nismo uspjeli zadržati traženu razinu.

Sada nam je prioritet zaustaviti niz poraza. Sve su misli usmjerene prema Zvijezdi 09. Tek poslije toga razmišljat ćemo o kupu", rekao je Skender.

Meč se igra u subotu od 13:30 sati, a Široki Brijeg ulazi u meč sa sedme pozicije, dok je Zvijezda 09 fenjeraš.

Kod Zvijezde 0 će debitovati novi trener, a radi se o Bojanu Trkulji, koji je i zvanično predstavljen.

Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram da kažem da su neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu i krenule da se odvijaju od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inostranstvo, gdje sam radio šest godina sa uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a zatim i dvije godine u mađarskom fudbalu prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Wwin ligi ili kako je volim nazvati Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj.

Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi", rekao je danas Trkulja.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi