Željko Petrović na klupi Zrinjskog danas u Banjaluci tokom derbija 24. kola WWIN lige (FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL)

Izjave nakon meča

Petrović poredi Borac s Realom, ističe da su danas igrale dvije najbolje ekipe: "Ima tu i Velež..."

Edmir Škorić

Borac je u derbiju 24. kola WWIN lige ugostio Zrinjski, koji je slavio sa 2:1 i tako ostao u igri za titulu, a nakon meča treneri su dali izjave.

Borac je imao +12 u odnosu na aktuelnog prvaka, no sada je ta prednost malo smanjena, pa su Mostarci zadržali kakve - takve šanse da mogu da odbrane titulu, iako bi zaista trebalo da se desi čudo da Borac ispusti prvo mjesto.

Golove za goste postigli su Ramić i Kiš, dok je utješni gol u nadoknadi za Borac postigao Čelić, a nakon meča treneri obje ekipe dali su izjave za TV.

Željko Petrović, trener Zrinjskog, oduševljeno je govorio nakon meča i u jednom momentu Borac usporedio s Real Madridom.

"Borac nije nezasluženo prvi. Mi smo odigrali dobru utakmicu. Ovo su dvije najbolje ekipe, ima tu i Velež, Sarajevo se vraća... Dobro je zbog lige da ima više ekipa koje se bore u vrhu", rekao je Petrović, pa se osvrnuo na sam meč:

"Počeli smo dobro, pa onda nervoza, ali odigrali smo odličnu utakmicu protiv lidera tabele i protiv igrača koji znaju da igraju, koji imaju isksunog trenera kome ovo neće bit prvi ptu da bude prvak. Ne znam, ali mislim da smo zasluženo pobijedili".

Upitan je Petrović o tome da njegov tim lideru praktično nje dozvolio šasnu u današnjem meču.

"Ekipa kao Real Madrid, i protiv njih neko napravi jednu ili dvije šanse. Bilo je nadigravanje, ovoga puta smo mi bolji, sljedeći put se ne zna, možda će penali odlučivati".

Vinko Marinović u svom stilu, poprilično hladan i bezbrižan, pa je rekao:

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, imali smo dvije šanse koje nismo iskoristili, a poslije toga Zrinjski je preuzeo posjed i došao do vodstva. Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo ofanzivnije i odmah smo primili gol. Ovaj gol koji smo dali kasno je pao", rekao je Marinović, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je dobra i kvalitetna ekipa, ali nema šta, idemo dalje, spremamo se za ono što nas čeka. Već u srijedu imamo Kup, pa prvenstvo za vikend. Moramo se dalje spremati", istakao je Marinović.

Borac u srijedu gostuje Širokom u prvom meču polufinala Kupa, pa potom u 25. kolu WWIN lige Veležu, dok Zrinjskog čeka duel sa Slogom u Mostaru u polufinalu Kupa, a na istom stadionu za vikend dočekuje posljednjeplasiranu Zvijezdu 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.