Marinović svjestan da Zrinjski dolazi po tri boda, ali svejedno je najavio pobjedu Borca

Želi da slavi i sutra

Marinović svjestan da Zrinjski dolazi po tri boda, ali svejedno je najavio pobjedu Borca

Esmer Oštraković

Sutra sa početkom od 16 sati derbi utakmicu odigrat će Borac i Zrinjski u okviru 24. kola WWin lige.

Dosadašnji dio sezone ekipa Borca je odradila na sjajana način i sasvim zasluženo se nalaze na vrhu tabele, a drugoplasirana ekipa na tabeli je upravo Zrinjski.

Obje ekipe plasirale su se i u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i moguće je da se upravo oni sretnu u finalu ovog takmičenja.

Borac će igrati dvomeč sa Širokim Brijegom u ovom takmičenju, dok ekipu Zrinjskog očekuju utakmice protiv Sloge iz Doboja.

Utakmicu protiv Zrinjskog najavio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Oglasi

"Pauza nam je došla u pravom trenutku jer smo imali težak raspored koji smo uspješno završili. Iskoristili smo je da se odmorimo i što bolje pripremimo za nastavak prvenstva. Igrači su dobro radili i s optimizmom gledamo na završni dio šampionata i Kupa BiH. Biće dosta utakmica u paklenom ritmu, većinom srijeda-subota."

Istakao je trener Broca da respektuje Zrinjski, ali najavio je borbu za pobjedu iako njegov tim ima 12 boodva prednosti u odnosu na tim iz Mostara.

"Jako poštujemo Zrinjski i njegovu snagu i kvalitet, ali istovremeno i mi smo imali dosta takvih utakmica. Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali zavisi i od odnosa snaga i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod.

Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu, a ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacija želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede. Vidjećemo, u pitanju je derbi u kojem detalji odlučuju. A vjerujem da će meč biti zahtjevniji nego onaj u Mostaru."

Istakao je Marinović i da očekuje jako ofanzivnu igru Zrinjskog u sutrašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni stalno tako igraju i vjerovatno će se tako postaviti, ali zavisi i od nas da li će uspjeti u tome. Oni takođe žele da osvoje bodove kako bi stekli psihološku prednost i opet se uključili u trku za titulu", rekao je Marinović.

Podsjetimo, utakmica između Borca i Zrinjskog igra se sutra sa početkom od 16 sati a na centru će biti Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Odradili su stvarno odlicno do sada. Bas ste glup portal. Pokrali 70% utakmica. Svaka vam cast.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi