Zrinjskom derbi u Banjaluci - Trka za prvaka još nije gotova!
Fudbalska vikend poslastica u Banjaluci, ali Borac je neočekivano upisao drugi poraz u sezoni (FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL)

Mostarci pozitivno iznenadili

Zrinjskom derbi u Banjaluci - Trka za prvaka još nije gotova!

Edmir Škorić

Derbi 24. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine odigran je u Banjaluci na Gradskom stadionu, a vodeća ekipa Borca pomalo nečekivano je poražena sa 2:1 od drugoplasiranog Zrinjskog.

Gosti iz Mostara ne odustaju od odbrane titule, pa su danas Banjalučanima nanijeli tek drugi poraz u ligi i tako smanjili zaostatak na devet bodova. I dalje je to velika prednost u korist Borca jer je ostalo još devet kola, ali Plemići neće odustati.

U prvih 20-ak minuta bez nekih većih uzbuđenja, tek poneki pokušaj na obje strane, ali nisu to bile situacije koje su mirisale na pogodak.

Prva velika šansa viđena je u 35. minuti. Kontra gostiju, Ćuše je šutirao s 15 metara, a Milošević odbranio. Zrinjski je poveo četiri minute kasnije. Kiš je uposlio Ramića, koji s 12 metara dobro šutira i donosi radost Mostarcima.

Detalj sa meča u Banajluci (Foto: Dejan Rakita/PIXSELL)

U petoj minuti nastavka Zrinjski je iznenadio domaćina novim golom i tako prelomio utakmicu u svoju korist. Gol je pao nakon sjajne akcije gostiju, Malekinušić je na kraju ubacio, a Kiš rutinski pogodio sa samo osam metara.

Tek u 70. minuti Borac uzvraća. Herrera je centrirao, Vranješ dobro pucao glavom, ali je Marić odbranio i to je bio tek prvi udarac Borca u okvir gola. Imao je potom Vranješ još jedan pokušaj glavom nakon ubačaja iz kornera, ali je to otišlo pored gola.

Oglasi

Tek na početku nadoknade Borac je smanjio 2:1. Terzić je centrirao iskosa iz slobodnog udarca, a glavom loptu u mrežu šalje Maks Ćelić i to je bio njegov drugi gol u sezoni.

Ponadali su se domaći da mogu barem do boda, ali ostalo je 2:1 za Zrinjski koji će, ako ništa, gotovo sigurno igrati ponovo u Konferencijskoj ligi, ali ostaje boba za trofej u Kupu. U srijedu Plemiće očekuje prvi meč polufinala protiv Sloge u Mostaru, a Borac će gostovati ekipi Širokog Brijega.

Što se tiče WWIN lige, Borac ide na teško gostovanje u Mostar kod Veleža narednog vikenda, a Zrinjski će biti domaćin fenjerašu Zvijezdi 09.

U slučaju da Borac ne ostvari pobjedu, a Zrinjski iskoristi ulogu velikog favorita kod kuće, onda bi se itekako moglo kazati da se mostarski klub vratio u igru za titulu jer bi već došao na nekih šest bodova zaostatka, što je sve samo ne nedostižno.

Borac - Zrinjski 1:2

BORAC: Milošević, Ćelić, Grahovac, Herrera, Vuković, Lukić, Kvržić, Čavić, Blagaić, Šušić, Nišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Kiš, Mulahusejnović, Malekinušić, Ramić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Corda.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Zrinjski u prvom trebao dobiti crveni!!!
4 8
e72x
Rutinerski...bravo Zrinja! Nikad ne podcijenjuj srce prvaka!
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi