Nakon poraza od Sarajeva

Sporazumno se razišli Petrović i Tuzla City · Saznajemo

Endin Čaušević

Srbijanski stručnjak Slavko Petrović početkom januara preuzeo je klupu Tuzla Cityja kako bi pomogao ovom klubu u borbi za opstanak, ali se na Tušnju zadržao svega tri mjeseca.

Tuzla City je početkom ove godine saopštio da je Petrović novi trener ovog kluba i da stiže na Tušanj kako bi pomogao ekipi da osigura opstanak u društvu najboljih.

No, njegov boravak na klupi Tuzla Cityja nije dugo trajao jer kako saznajemo Petrović i čelnici kluba dogovorili su sporazumni raskid saradnje.

Ovaj 65-godišnjak je na klupi Cityja bio tek jednu utakmicu i to prije dva dana u porazu od Sarajeva (1:5) jer u prethodnim mečevima je bio na tribinama zbog toga što dozvola nije bila završena u planirano vrijeme.

Ipak, samo dva dana nakon teškog poraza od Sarajeva čelnici kluba i Petrović su postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

Petrović je na kraju bio šest mečeva u ulozi trenera Tuzla Cityja, te je na šest mečeva upisao jednu pobjedu, te ima još remi i četiri poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za srbijanskog stručnjaka ovo je bio peti klub koji je vodio u BiH jer je ranije još trenirao Radnik iz BIjeljine, Željezničar, Slobodu i Olimpik.

Tuzla City je nakon 24 odigrana kola na desetom mjestu sa 23 osvojena boda koliko ima i Željezničar koji je na 11. poziciji koja vodi u niži rang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.