Čataković nasmijan nakon tri gola u Tuzli: "Nije mala stvar pobijediti ovim rezultatom u gostima"

Sarajevo slavilo sa 5:1

Čataković nasmijan nakon tri gola u Tuzli: "Nije mala stvar pobijediti ovim rezultatom u gostima"

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su ubjedljivu pobjedu na Tušnju protiv Tuzla Cityja u okviru WWin lige BiH. Konačan rezultat bio je čak 5:1 za gostujuću ekipu.

Imalo je Sarajevo nakon prvog poluvremena prednost od 2:0, ali niko se nije mogao nadati da će do kraja utakmice postići još tri gola. Posebno ne nakon što je domaći tim na samom otvaranju drugog poluvremena smanjio na 2:1.

Ipak, fudbaleri Sarajeva su do kraja utakmice igrali sjajno, te su na kraju upisali ubjedljivu pobjedu od 5:1.

Najbolji pojedinac utakmice sasvim sigurno bio je Hamza Čataković koji je postigao tri gola.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Mislim da smo mogli u prvom poluvremenu bolje riješiti neke situacije. Tuzla je ekipa koja želi da se nadigrava i nama to odgovara jer nema dugih lopti. Žele i oni da igraju.

Oglasi

Pobjediti ovako velikim rezultatom u gostima nije mala stvar. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti", rekao je Čataković.

Pred našu kameru stao je i Slavko Petrović, trener Tuzla Cityja.

"Gledajte, prvo nije bilo planirano da mi izađemo ovako visoko. Kada tako padne prvi gol, onda se povuče lopta i po nekoj inicijativi našoj pada i drugi gol.

Probali smo ofanzivno u drugom dijelu, dali smo gol, a onda opet u nadmoći našoj pada gol za 3:1. Psihološki se zatim bilo jako teško vratiti protiv jedne ekipe kao što je Sarajevo.

Također pred kamere je stao i Simon Rožman, trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da su navijači imali šta vidjet. Dali smo gol u pravo vrijeme. Mislim da smo pokazali volju i zajedništvo. To je pravi put koliko god je on težak.

Vjerujem da možemo bolje i jače. Mentalna snaga je danas bila jako bitna. Neke stvari nisu na razini za normalan rad, ali iz svega možemo zajedni izaći jači.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Bravo Hamza,lave naš.Jedva si 3 uvalio.hahaha Ponovi ovo na grbavici aBd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti