Polufinale Kupa BiH

Sloga i Zrinjski kreću u borbu za finale: Poznati sastavi za duel u Modriči

Haris Zilić

Drugi duel polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu večeras u Modriči na stadionu "Dr. Milan Jelić" igraju Sloga Meridian Doboj i aktuleni prvaci države ekipa Zrinjskog.

Susret se igra u Modriči gdje je Sloga domaćini obzirom da traju još radovi na uređenju stadiona u Doboju.

Sloga Meridian je najprijatnije iznenađenje ove sezone u bh. fudbalu kako u prvenstvu tako i u Kupu naše zemlje i sigurno da izabranici Vlade Jagodića imaju svoju računicu.

Sa druge strane Zrinjski brani titule na oba fronta, a trofej je uvijek cilj mostarskog kluba, tako je i ove sezone.

Revanš se igra u Mostaru i sigurno u dva meča između Sloge i Zrinjskogm možemo očekivati zanimljiv fudbal.

Večerašnja utakmica možda pod blagi pritisak stavlja fudbalere Sloge da pokušaju doći do što boljeg rezultata pred revanš u Mostaru.

Podsjetimo, više ne vrijedi pravilo gola u gostima, tako da možemo očekivati i malo otvoreniju igru bez puno taktičkih poteza.

Treneri oba tima Vlado Jagodić i Željko Petrović odabrali su sastave za večerašnju utakmicu.

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Redžić, Predragović, Veselinović, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

HŠK ZRINJSKI: Karačić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Savić, Ćuže, Ilinković, Šunjić, Memija, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Glavni sudija meča će biti najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, pomagat će mu Davor Beljo iz Mostara i Dženan Milić iz Sarajeva.

Četvrti sudija na utakmici u Modriči je Darko Gedžić iz Brčkog, a delegat susreta je Frranjo Grganović iz Novog Travnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.