Foto: Cropix

Zagrepčani u finalu Kupa

"Double-pack" Modrih u Splitu: Dinamo je i definitivno upropastio sezonu Hajduku

Admin Čaušević

Slaviti dva puta u četiri dana na gostovanju kod najvećeg rivala nije mala stvar. Upravo je to uspjelo Dinamu koji je sa dva minimalca na Poljudu pobijedio Hajduk. Prvi put u prvenstvu, a sada i u Kupu.

Dinamo je drugi finalist Kupa Hrvatske za sezonu 2023/24 nakon što je sa 0:1 pobijedio Hajduk u uzavreloj atmosferi Poljuda. Presudio je gol Sandra Kulenovića.

Kulenović u startnoj postavi je bio iznenađenje koje je pripremio Jakirović, a na kraju je ovaj ofanzivac donio zlata vrijednu pobjedu gostima iz Zagreba.

Odlučujući trenutak na meču se desio u 15. minuti. Kalinić je odbranio šut Petkovića, a na odbijenu loptu je natrčao Kulenović i poslao je u mrežu.

Igrao je Dinamo zaista odlično u prvom poluvremenu, imali su još niz dobrih šansi, ali nisu uspjeli zabiti drugi pogodak.

Završnica utakmice je protekla u inicijativi Hajduka koji nije uspjevao da ugrozi Nevistića, imali su domaći nekoliko prilika, ali nisu uspjeli zabiti gol.

Duboko u sudijskoj nadokandi su imali priliku preko Sigurda, ali su pogodili prečku te je Dinamo na kraju slavio novi trijumf.

Treba istači da je derbi na Poljudu obilježio i povratak dvije velike zvijezde hrvatskog fudbala, Ivana Perišića za domaće, te Marka Roga za goste.

Podsjećanja radi, drugi finalist Kupa Hrvatske je Rijeka. U finalu će se igrati dva meča, a revanš susret je na Rujevici, dok će prvi duel biti odigran na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako je Hajduk u razmaku od četiri dana upropastio sezonu i minimalne su šanse da splitski tim dođe do trofeja. 

U Kupu sigurno neće braniti titulu, dok su Bijele u prvenstvu prestigli Dinamo i Rijeka na tabeli pa će pred klupskim rukovodstvom sigurno biti mnogo pitanja u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.