Navijači Hajduka su čekali i konačno dočekali historijski trenutak na Poljudu!

Ivan Perišić dobio priliku za igru

Navijači Hajduka su čekali i konačno dočekali historijski trenutak na Poljudu!

Admin Čaušević

Ivan Perišić je konačno debitovao u dresu Hajduka. Dobio je legendarni reprezentativac Hrvatske priliku za igru u posljednjih 20 minuta kup derbija protiv Dinama, a sam ulazak je izazvao emocije na Poljudu. 

Mislav Karoglan je u uvodnim minutama drugog poluvremena na zagrijavanje poslao Perišića i tad se mogao nagovijestiti njegov ulazak u igru.

Nakon 15-ak minuta zagrijavanja Perišić je u igru ušao u 73. minuti kada su Poljud prepolive emocije.

Praktično svi domaći navijači su ustali na noge. Dok su jedni snimali mobitelom ulazak u igru, drugi su skandirali: "Ivane, Ivane."

Bio je ovo na neki način historijski trenutak na Poljudu jer se dugo vremena čekao nastup Perišića u bijelom dresu. Tu scenu možete pogledati ovdje.

Perišić je posljednji meč odigrao sredinom septembra poslije čega je povrijedio ligamente koljena i uslijedio je višemjesečni oporavak.

Oglasi

U Split se vratio zimus, pristao je na platu od 1 eura, a večeras je konačno i dobio priliku za igru poslije raznih špekulacija.

Nagađalo se da se situacija oko oporavka zakomplikovala te da bi oporavak mogao biti još duži, međutim to nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prilikom predstavljanja najavljeno je da bi Perišić mogao debitovati za Bijele sredinom aprila, a legendarni Vatreni je "poranio" dvije sedmice.

Povratak iskusnog krilnog fudbalera je svakako odlična vijest i za Zlatka Dalića koji na ulaže velike nade u Perišića na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi