Prošao je Ivan Perišić mnogo toga u karijeri, ali teško da je do sada vidio scenu kao na Poljudu
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Hajduk prate nevjerovatni pehovi

Prošao je Ivan Perišić mnogo toga u karijeri, ali teško da je do sada vidio scenu kao na Poljudu

Admin Čaušević

Sa 35 godina na plećima za Ivana Perišića se može reći da je u fudbalu doživio praktično sve i svašta, međutim situacija iz prvog dijela polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama je nešto zaista unikatno.

Vjerovatno ne postoji navijač, ali i igrač i zaposlenik Hajduka koji se u 20. minuti utakmice protiv Dinama nije začudio kakvi maleri prate splitski tim u posljednje vrijeme.

Među iznenađenim je vjerovatno bio i Ivan Perišić jer situacije da povrijeđeni golman mijenja povrijeđenog su zaista rijetkost i narodski rečeno dešavaju se jednom u sto godina.

Trenutak kad je Kalinić morao napustiti igru; Foto: Pixsell

Sandro Kulenović je zabio gol za vodstvo Modrih nakon što je Lovre Kalinić prethodno odbranio šut Brune Petkovića. Kapiten Hajduka je odmah pozvao klupu.

Ispostavilo se da je povrijedio ruku te je nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći zaključeno da ne može nastaviti igru te je morao biti zamijenjen.

Umjesto Kalinića u igru je ušao Ivan Lučić koji je prinudnim okolonostima završio na klupi jer također povrijeđen pa je njegov iskusniji kolega dobio priliku za igru od prve minute.

Oglasi

Lučić ima problema s koljenom te će u narednom periodu morati obaviti operaciju, a večerašnjim nastupom protiv Dinama rizikuje samo da pogorša situaciju te u pitanje dovede i karijeru.

Pomalo nepalnirano Lučić je dobio priliku za igru protiv Dinama; Foto: Pixsell

Trener Mislav Karoglan nema više golmana na klupi te bi u slučaju Lučićeve povrede neko od fudbalera morao stati među stative što bi Bijele dovelo u nezavidan položaj.

 "On je neupitan, međutim, povrijeđen je. Ozbiljnije je povrijeđen te će prije ili kasnije morati na operaciju", kazao je Karoglan o Lučiću nakon ligaškog poraza od Modrih (0:1).

Povreda Kalinića je samo jedan u nizu problema koje prati Hajduk. Tako se pred utakmicu povrijedio i Leon Dajaku te zbog problema sa zadnjom ložom nije mogao igrati protiv Dinama.

Podsjećanja radi u ligaškom duelu protiv najvećeg rivala povrijedio se i Marko Livaja koji polufinalni duel prati sa tribina Poljuda.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi