Foto: Pixsell

Novi poraz od Dinama

Hajdukovci su detektirali krivca za potop i ne smiruju se: "Možeš li se pogledati u ogledalo?"

Admin Čaušević

Hajduk je dva puta u pet dana izgubio na Poljud od Dinama. Porazi su sasvim očekivano teško pali navijačima Splićana, a većina nije imala problema da nađe krivca za neuspjeh.

Još jedna sezona za Hajduk miriše na neuspjeh. Trofej Kupa će Splićani predati u ruke Rijeci ili Dinamo, dok titula prvaka i dalje djeluje kao san i nemoguća misija.

Vjerovatno su u Hajduku bili svjesni da će dva duela protiv Dinama na Poljudu odrediti ostatak sezone i dopustili su ono što nisu smjeli - izgubiti oba meča.

Tako je u razmaku od pet dana Hajduk vjerovatno ostao bez titule prvaka i sigurno bez trofeja u Kupu. Modri su slavili dvije minimalne pobjede i pokazali da su trenutno bolji tim.

Pristalice Hajduka nemaju sumnje ko je kriv za dvostruki neuspjeh protiv najvećeg rivala. Kao krivca su detektirali trenera Mislava Karoglana i većina ih se nada njegovom odlasku sa klupe.

"Karoglan i Krovinović 2 panja"; "Sreća u nesreći da će Karoglan otići nadam se"; "Trener i gotovo"; "Mislave znaj svemu je kraj, zbogog i više se ne vraćaj"; "Mislave, je li se možeš pogledati u ogledalo", samo su neki od komentara.

Ima tu i komentara na račun uprave jer im se prigovara da su doveli niz rekovalescenata: "Bez igre, bez znanja i bez struke koja bi vodila igrače i klub. Samo hrpu invalida doveli"; "Obećavali nam dvostruku krunu, a dobili dvostruku čunu", "Koliko Karoglan ima kredita? Koliko? Dinamo se lijepo po*rao po nama u oba susreta na Poljudu u svega par dana."

Hajduk naredni meč igra na gostovanju kod Rijeke. Bit će to novi derbi i sigurno težak izazov za moralno potonule Splićane.

Još nakon prvog poraza od Dinama u prvenstvu Karoglan je zvučao kao da odlazi sa klupe, teško je vjerovati da će preživjeti i ispadanje iz Kupa.

Inače, Karoglan je u reakciji poslije utakmice kazao da je Dinamo izgledao mnogo bolje nego što je to bilo u ligaškom duelu od prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Rekao sam da će prva utakmica dati inerciju ekipi koja pobjedi, to se i desilo. Dinamo nas je malo iznenadio s formacijom, nismo dobro stiskali u presingu, nismo bili dobri na drugim loptama, ali glupo je sada išta pričati, zaslužena pobjeda Dinama", rekao je Karoglan.

Podsjećanja radi, izabranici Sergeja Jakirovića su oba duela dobili sa po 1:0. Ligaški je riješio Bruno Petković, a polufinalni u Kupu Sandro Kulenović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.