Mnogo toga je stavio na kocku: Tek danas je otkrivena istina o Marku Livaji, platio je skupu cijenu!
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Kritikovali su ga, ali...

Mnogo toga je stavio na kocku: Tek danas je otkrivena istina o Marku Livaji, platio je skupu cijenu!

Admin Čaušević

Neprikosnoveni vođa Hajduka, Marko Livaja, ne prolazi kroz lijep period, barem kada su dešavanja na terenu. Prije reprezentativne pauze "desetka" Bijelih se suočio sa kritikama, a na posljednjem derbiju protiv Dinama je platio skupu cijenu.

"Ništa nije kako se čini", objavio je Hajduk na društvenim mrežama kada su u Splitu osvanuli transparenti s kojim se ismijava Livaja i titula prvaka odlazi u ruke fudbalera Rijeke.

Tim riječima je Hajduk zapravo stao iza svog kapitena koji je podsjećanja radi nakon promašenog penala sa suprugom skoknuo do Grčke gdje se družio sa bivšim saigračem iz AEK-a, Anelom Šabanadžovićem.

Ubrzo nakon toga Hajduk je "skoknuo" do Bosne i Hercegovine i do prijateljskog duela sa Zrinjskim (1:1). Nije bilo ni planirano da Livaja putuje u Mostar, ali radi mira u kući ipak je doputovao s ekipom. Mislav Karoglan ga nije ubacivao u igru.

Vjerovatno su u Hajduku bili svjesni da im prva tri meča nakon reprezentativne pauze mogu odrediti ostatak sezone, a tako je bio svjestan i Livaja koji je praktično išao na sve ili ništa.

Iskusni napadač nije bio na nivou protiv Dinama, čak je i utakmicu napustio zbog povrede na startu drugog poluvremena. Rizik koji je preuzeo se nije isplatio.

Oglasi

Zna Livaja koliko ga navijači Hajduka vole, cijene i koliko im znači utakmica protiv Dinama koja može i odlučiti prvenstvo. Zato je najveći hrvatski duel odlučio zaigrati za pod injekcijama.

Sada već bivši reprezentativac Hrvatske od kraja januara ima problema sa zglobom, ali posljednji okršaj sa Modrim je bio tip meča koji se ne propušta ni pod koju cijenu pa je Livajina želja za nastupom i razumljiva.

Mnogo toga je stavio na kocku, na kraju je platio skupu cijenu. Povrijedio se i čekaju ga dvije to tri sedmice pauze, odnosno preskočit će naredna dva velika derbija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Livaje neće biti u sastavu u polufinalu Kupa Hrvatske kada na Poljud ponovo stiže Dinamo, taj meč se igra u srijedu. Dok ga neće biti ni za vikend na Rujevici na gostovanju kod Rijeke.

Samo Livajino prisustvo na terenu donosi određenu psihološku prednost Hajduku nad rivalom, međutim sada 30-godišnjaka neće biti u ključnim mečevima i to sigurno predstavlja ozbiljan udarac ambicije Splićana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi