"Double-pack" Modrih u Splitu: Dinamo je i definitivno upropastio sezonu Hajduku
Foto: Cropix

Zagrepčani u finalu Kupa

"Double-pack" Modrih u Splitu: Dinamo je i definitivno upropastio sezonu Hajduku

Admin Čaušević

Slaviti dva puta u četiri dana na gostovanju kod najvećeg rivala nije mala stvar. Upravo je to uspjelo Dinamu koji je sa dva minimalca na Poljudu pobijedio Hajduk. Prvi put u prvenstvu, a sada i u Kupu.

Dinamo je drugi finalist Kupa Hrvatske za sezonu 2023/24 nakon što je sa 0:1 pobijedio Hajduk u uzavreloj atmosferi Poljuda. Presudio je gol Sandra Kulenovića.

Kulenović u startnoj postavi je bio iznenađenje koje je pripremio Jakirović, a na kraju je ovaj ofanzivac donio zlata vrijednu pobjedu gostima iz Zagreba.

Odlučujući trenutak na meču se desio u 15. minuti. Kalinić je odbranio šut Petkovića, a na odbijenu loptu je natrčao Kulenović i poslao je u mrežu.

Igrao je Dinamo zaista odlično u prvom poluvremenu, imali su još niz dobrih šansi, ali nisu uspjeli zabiti drugi pogodak.

Završnica utakmice je protekla u inicijativi Hajduka koji nije uspjevao da ugrozi Nevistića, imali su domaći nekoliko prilika, ali nisu uspjeli zabiti gol.

Oglasi

Duboko u sudijskoj nadokandi su imali priliku preko Sigurda, ali su pogodili prečku te je Dinamo na kraju slavio novi trijumf.

Treba istači da je derbi na Poljudu obilježio i povratak dvije velike zvijezde hrvatskog fudbala, Ivana Perišića za domaće, te Marka Roga za goste.

Podsjećanja radi, drugi finalist Kupa Hrvatske je Rijeka. U finalu će se igrati dva meča, a revanš susret je na Rujevici, dok će prvi duel biti odigran na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako je Hajduk u razmaku od četiri dana upropastio sezonu i minimalne su šanse da splitski tim dođe do trofeja. 

U Kupu sigurno neće braniti titulu, dok su Bijele u prvenstvu prestigli Dinamo i Rijeka na tabeli pa će pred klupskim rukovodstvom sigurno biti mnogo pitanja u narednom periodu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti