Foto: Adnan Rizvanović

Drugi kakanjski tim poražen

Drama u Kaknju: Rudar vodio 4:0, pa na kraju spašavao tri boda protiv Budućnosti

Eldar Ganibegović

Kakanjski klubovi, Rudar i Mladost, bore se za ostanak u Prvoj ligi FBiH. Rudar je danas slavio pobjedu, a Mladost je poražena, no utakmica dana definitivno je ona između Rudara i Budućnosti. 

Sjajan meč u Kaknju u okviru 20. kola Prve lige FBiH gledali smo između Rudara i Budućnosti. Domaći tim slavio je rezultatom 4:3, iako je vodio 4:0. 

Vodstvo Rudaru donosi Belmin Kobilica u 19. minuti, da bi onda dva gola postigao Idriz Džafić. Hubanić je u 42. minuti pogodio za 4:0 i činilo se da gostima spasa nema.

Međutim, u 66. minuti Kovačević pogađa iz penala za 4:1, da bi samo minut kasnije Mešanović pogodio za 4:2.

Igrala se 80. minuta kada je drugim golom na utakmici Kovačević pogodio za 4:3 i unio pravu dramu u ovu utakmicu, no Rudar je na kraju uspio sačuvati tri boda i doći do 14. mjesta.

Drugi kakanjski tim, dobojska Mladost, poražena je od Bratstva u Gračanici. Rezultat je bio 2:0.

Smajić u prvom i Devedžić u drugom poluvremenu su bili strijelci za Bratstvo koje je sigurno u sredini tabele, dok je Mladost s 14 bodova zakucana za samo dno.

Prva liga FBiH, 20. kolo:

Rudar - Budućnost 4:3

FK Rudar Kakanj: Šehović, Kolenda, Goralija, Hasanović, Kobilica, Čehajić, Džafić, Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović.

FK Budućnost: Hadžić, Mrakanović, Baltić, Nočajević, Kovačević, Kavazović, Saletović, Berbić, Smajlović, Begić, Mešanović.

Bratstvo - Mladost 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Šito, Sinanović, Devedžić, Husejnović, Berbić, Ćosić, Jaganjac, Smajić, Vasiljević, Kojić, Poturalić.

FK Mladost DK: Mušija, Helja, Zec, Smolo, Sijamija, Brkić, Bečak, Mehić, Jusić, Islamović, Bonić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.