FOTO: EPA

Derbi ACB lige

Barcelona bolja od Reala, Musa nije razočarao

Haris Zilić

Novi košarkaški El Clasico odigrali su Barcelona i Real Madrid u okviru 28. kola španske ACB lige, a Barcelona je upisala trijumf rezultatom 85:79.

Ovaj poraz bi mogao košrtati Real prve pozicije na tabeli nakon regularnog dijela prvenstva jer sada imaju isti omjer kao Unicaja 23-5. Barcelona je trećeplasirana s omjerom 19-9 i u borbi su za treće mjesto sa Murciom i Tenerifama.

U večeršanjem susretu Barcelona je fenomenalno ušla u meč i prvu četvrtinu su odigrali kao u transu i dobili sa 27:11.

Drugi period nudi bolju igru Reala, smanjili su malo zaostatak Barcelona koja je na odmoru imala prednost 45:33.

Real je dobio itreći period sa 25:19 i tako je uveo meč koliko toliko u neizvjesnu završnicu.

U posljednjoj četvrtini Real je došao i do pet poena zaostatka, ali Barcelona nije dozvolila veliki preokret i slavili su sa konačnih 85:79.

Barcelonu je do trijumfa predvodio sjajni Laprovitola sa 25 poena i pet skokova, dobru rolu je odigrao i Vesely sa 11 poena i osam skokova, a 11 poena je ubacio i Rubio.

Kod Reala Deck je imao dobule-double učinak od 14 poena i 13 skokova, a naš Džanan Musa je ponovo bio zapažen u dresu Reala sa 14 poena, dva skoka i tri asistencije.

U narednom 29. kolu ACB lige Real dočekuje Joventut i pokušat će prekinuti seriju od dva vezana poraza u prvenstvu, a Barcelona će u goste Gironi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 28. kolo:

Barcelona - Real Madrid 85:79 (27:11, 18:22, 19:25, 21:21)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.