Očajne sudijske greške, nervoza u ekipi Reala i velika senzacija Manrese usred Madrida

Mateo i Musa imali zanimljiv trenutak tokom timeouta

Očajne sudijske greške, nervoza u ekipi Reala i velika senzacija Manrese usred Madrida

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su senzacionalno poraženi na svom terenu od Manrese sa 83:72 u okviru 27. kola španske Endesa lige u meču koji je obilovao sudijskim greškama, te nervozom u redovima kraljevskog kluba.

Kraljevi su odlično otvorili današnju utakmicu i došli do prednosti od 7:0, te se činilo da će to biti još jedan lagano posao za Real Madrid.

U uvodnim minutama utakmice odličan je bio posebno bh. košarkaš Džanan Musa koji je upisao sedam poena, ali Chus Mateo je iznenadio sve kada je izveo Musu krajem prve dionice iako je bilo vidno da je motivisan za meč.

Manresa je i pored lošeg starta utakmice uspjela da se vrati u meč. Gosti su došli do preokreta, te su igrali odlično u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 41:34.

Početkom drugog dijela Manresa je imala i dvocifrenu prednost (49:38) i ništa nije išlo u korist domaćih.

I sudijska trojka danas je bila ispod svih očekivanja i pravili su nevjerovatne greške što je još više uvuklo nervozu i igrače, ali i navijače Real Madrida.

Oglasi

Nakon nekoliko minuta u trećoj dionici vidjeli smo i zanimljiv detalj na klupi Reala prilikom timeouta kada je Mateo izveo ponovo Musu iz igre, a tada se dvoranom prolomio urlik bh. košarkaša koji nije bio zadovoljan takvom odlukom.

Međutim, pored lošije igre i niza sudijskih propusta ekipa Real Madrida je uspjela rezultatski da se vrati u meč.

Igrači Reala su imali dobru seriju kojom su došli u egal završnicu. No, ni Manresa se nije predavala i uspjela je tri minute pred kraj da povede sa 72:67, a loše sudijske odluke su se nastavile na obje strane.

Manresa je koristila promašaje reala i uspjela da dođe do plus sedam vodstvom 74:67. Real se poenima Decka koliko-toliko vratio u meč, ali to nije bilo dovoljno da domaći izbjegnu poraz.

Gosti su uspjeli u samom finišu da privedu meč na kraju i naprave veliku senzaciju, te dođu do pobjedu rezultatom 83:72.

Manresu je do pobjede vodio Batio sa 20 poena, a istakao se i Robinson sa 16 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Reala najefikasniji bio je Poirier sa 19 poena, devet skokova i dvije asistencije, dok su Deck i Yabusele ubacili po 12 poena.

Džanan Musa je na kraju za 19 minuta na parketu ubacio osam poena i dodao je dva skoka i jednu asistenciju.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ocajne sudijske greske? Ko kaze to? Mora da su im sudije borca poslali da malo handre musu ko jarca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi