Trener Reala jučer ponizio Marija Hezonju kao niko prije, Hrvat već pakuje svoje kofere

Nije ni čudo što želi da ide

Trener Reala jučer ponizio Marija Hezonju kao niko prije, Hrvat već pakuje svoje kofere

Endin Čaušević

O odlasku hrvatskog košarkaša Marija Hezonje iz Real Madrida sve više se piše u posljednje vrijeme, a nakon jučerašnjeg utakmica kraljevskog kluba protiv Manrese čini se da je svima jasno zašto Hrvat već pakuje kofere.

Real Madrid jučer je pred svojim navijačima doživio iznenađujući poraz od Manrese koja je slavila sa 83:72 i napravila veliku senzaciju u 27. kolu španske Endesa lige.

Manresa je kao apsolutni autsajder stigla u Madrid, ali je u utakmci koja je obilovala očajnim sudijskim greškama i nervozom igrača Reala na kraju uspjela da dođe do najveće pobjede u sezoni.

Ekipa Real Madrida je par dana prije u Euroligi pobijedila Crvenu zvezdu na krilima Džanan Muse i Marija Hezonje, ali jučer ekipa Chusa Matea jednostavno nije imala svoj dan.

Upravo je Hezonja bio taj koji se našao u centru pažnje nakon jučerašnjeg poraza Real Madrida. Poznato je da se u zadnje vrijeme dosta piše o njegovom odlasku iz kraljevskog kluba i čini se da je on odluku donio.

Hezonja prema svemu sudeći neće produžiti ugovor s Kraljevima na kraju sezone i prema pisanju medija karijeru će nastaviti u dresu Panathinaikosa u kojem je i ranije igrao.

Oglasi

Špekuliše se da je novac na kraju prevagnuo kod Hezonje jer mu je Pao ponudio dosta bolji ugovor, ali pozadina je drugačija. Hezonja je nezadovoljan minutažom jer mečeve većinom počinje s klupe i pored toga što ove sezone igra u jako dobroj formi.

Zbog čega je hrvatski košarkaš već počeo da pakuje kofere najbolje se vidjelo i na jučerašnjem meču protiv Manrese.

Naime, Hezonja je od igrača koje je Chus Mateo imao na raspolaganju za ovu utakmicu jedini koji nije dobio ni sekunde na parketu. Hrvat je cijeli meč presjedio na klupi i bio vidno nezadovoljan, te sada su mnogi shvatili zašto želi da ide iz Reala.

I tokom poluvremena Hezonja je bio totalno "van priče" jer nije ni slušao upute trenera pred nastavak meča jer je čini se već tada znao da uopšte neće ni igrati što je za jednog košarkaša sigurno najteži udarac.

Oglasi

   Mario Hezonja jučer jedini nije igrao ni sekunde od igrača Real Madrida koji su konkurisali za meč

Činjenica je da Real ima zgusnut raspored i da Mateo dosta rotira ekipu prepunu zvijezda kako bi svi zaigrali, ali nakon odlične forme Hezonje u posljednje vrijeme nije se očekivalo da jučer neće dobiti uopšte šansu.

Izraz lica hrvatskog košarkaša tokom jučerašnjeg meča za mnoge je bio jasan znak da se njegovo vrijeme u Real Madridu bliži kraju i da će biti potrebno čudo da on produži ugovor.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Hezonja je već navodno s Panathinaikosom dogovorio sve detalje ugovora i u grčkom klubu će biti među glavnim zvijezdama tima, a što je najbitnije garantuju mu i dosta bolju minutažu od one u Realu.

Iako je s Kraljevima osvojio sve što je mogao i trenutno je to najbolji klub u Evropi jasno je da Hezonja želi da ide tamo gdje će imati dosta bolju minutažu i priliku za igru, a očito da mu je potreban i neki novi izazov.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
eto zasto balkanci nisu cijenjeni igraci i zasto velike ekipe su uvijek sumnjicave prema tim igracima. razlog je profesionalizam. dobio je 2 ponude i odbio ih je. trazio bolje uslove i vecu minutazu. takve uslove kad zaisces u jeku sezone kad se sve lomi i tempira za zavrsnicu, normalno da trener nece imati povjerenja. isto je i sa musom. dobio ponudu na 3 godine u nba i odmah urlici, faaaak...ovo ono. profesionalizam je nesto nedokucivo raspustenim balkancima. te stvari se rjesavaju na kraju sezone da bi se do kraja ugovora posvetio timu u kojem jesi i koji te placa. sutis i igras, postujes hijerarhiju. gledam zadnjih nekoliko utakmica, tacno se vidi da ga boli ona stvar hoce li pogoditi ili ne, isutava se mrtvo hladno u fazonu ma boli me. ako me krene igram za sebe. i cudi se sto je na klupi i ne udje, ne bi ni meni usao. profesionalizam je nesto sto moramo jos dugo godina uciti i uciti. trenerova je zadnja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi