Nevjerovatana odluka švedskog sudije

Najveći propust moderne Lige prvaka: Bayern pokraden, Tuchel riga vatru: "Užasno objašnjenje"

Admin Čaušević

Veliki, pa možda i najveći sudijski previd nekoliko posljednjih godina u mečevima Lige prvaka viđen je tokom četvrtfinalnog duela Arsenala i Bayerna. Zaista je nevjerovatno kako za Bavarce nije dosuđen očigledan kazneni udarac.

U 66. minuti desila se čudna scena na kada je Arsenalov golman David Raya izveo gol aut, a Gabriel je iznenada uzeo loptu u ruke.

Sudija Glenn Nyberg nije dosudio igranje rukom i tako Bayernu odbio jedanaesterac, protestvovali su gosti iz Njemačke, ali je arbitar iz Švedske ostao pri svom.

Thomas Tuchel je rigao vatru poslije meča. Kazao je i odlazeći trener Bavaraca šta je sudija rekao njegovim igračima na trenu.

"On govori igračima da je to bila dječja pogreška i da neće dosuditi tako nešto u četvrtfinalu Lige prvaka."

"Ovo je potpuno novi način tumačenja pravila, to je jednostavno nevjerovatno. Boli na ovoj razini", dodao je njemački trener u izjavi poslije utakmice.

Nije samo kontroverzna scena nedosuđenog penala razljutila Tuchela, trofejni stručnjak bio je generalno nezadovoljan Nybergovim suđenjem.

"Sve sitnice su išle u jednom smjeru, svaki fizički kontakt je bio sviran. Igrači Arsenala mogli su se žaliti kako su htjeli. Igrali smo protiv dobrog protivnika, a sudija je bio ispodprosječan sudac."

I na press-konferenciji poslije utakmice Tuchel se žalio na suđenje te je još jednom prozvao Nyberga koji i nema neko međunarodno iskustvo u važnim mečevima.

"Sudac je napravio veliku pogrešku. Znam da je to bila luda situacija. Dao nam užasno objašnjenje. Pogreška djeteta, pogreška odrasle osobe, svejedno – ljuti smo jer je to bila važna odluka protiv nas."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nybergu je ovo bio tek sedmi meč u Ligi prvaka i prvi u nokaut fazi. U najelitnijem klupskom takmičenju 35-godišnjak je debitovao u sezoni 2023/24.

Podsjećanja radi, Arsenal i Bayern su odigrali 2:2, pa će se putnik u polufinale riješiti na Allianz Areni u srijedu, 17. aprila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.