Preokreti i golijada u duelu Arsenala i Bayerna: Odluka o polufinalisti Lige prvaka pada u Minhenu
FOTO: EPA

Sjajna utakmica u Londonu

Preokreti i golijada u duelu Arsenala i Bayerna: Odluka o polufinalisti Lige prvaka pada u Minhenu

Haris Zilić

Prvi duel četvrtine finala Lige prvaka između Arsenala i Bayerna koji je odigran u Londonu ponudio je sjajan fudbal. Na kraju utakmice na semaforu je pisalo 2:2.

Početak utakmice donosi ofanzivnu igru Topnika. Prvu priliku bilježimo u sedmoj minuti, Martinelli je šutirao, lopta je otišla pored desne stativa gola Manuela Neura.

U 12. minuti slavlje na Eimratima. Saka je primio loptu koju je poslao White i preciznim udarcem savladao golmana Bayerna za vodstvo Arsenala od 1:0.

Prva prava prilika na utakmici za Bayern i odmah je to bio pogodak. U 18. minuti meča Gnarby je pogodio za poravnanje na 1:1.

Bavarci su stigli do preokreta vrlo brzo. U 32. minuti dosuđen je penal za goste, a siguran realizator za 1:2 bio je Harry Kane.

Do kraja prvog poluvremena bilo je nekoliko poluprilika pred oba gola, ali ništa ozbiljnije tako da se na odmor otišlo vodstvom Bayerna od 2:1.

Oglasi

Na startu drugog poluvremena Arsenal prvi prijeti preko Ricea u 51. minuti, pokušao je iz slobodnog udarca, lopta ide malo preko gola Bayerna.

Dobra prilika za Bavarce u 66. minuti, sjajno je šutirao Gnarby, ali i ova lopta je otišla malo iznad gola.

U 69. minuti Kane je propustio dobru priliku za Bayern, a narednu ozbiljniju šansu Arsenal pretvara u pogodak. U 76. minuti Trossard pogađa za 2:2 asistent je bio Gabriel Jesus koji je u drugom poluvremenu zamijenio Jorginha pa se Areta odlučio na ofanzivniju igru u finišu utakmice.

Nakon drugog gola Topnika dobra prilika za Bayern u 82. minuti, Coman je napravio nekoliko fenomenalnih driblinga, ciljao u donji desni ugao gola golmana raye, ali golman Arsenala zaustavlja njegov pokušaj.

Saka je imao lijepu priliku u 85. minuti, namjestio se na udarac, ali na kraju je njegov pokušaj lbokirala odbrana tima iz Minhena.

Oglasi

I Bayern je imao svoje prilike u finišu utakmice. Izdvajamo pokušaj Guerreira iz slobodnog udarca u 87. minuti, ali i njegov udarac je protivnička odbrana blokirala.

Do kraja utakmice u Londonu ostalo je 2:2 pa je u ovom meču sve otvoreno što se tiče i revanša.

Revanš meč se igra naredne srijede u Minhenu i sigurno će biti dosta uzbuđenja, ako je suditi po večerašnjem meču i u Minhenu nas očekuje spektakl i velika borba za polufinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrtina finala Lige prvaka, prva utakmica:

Arsenal - Bayern Munchen 2:2 (Saka 12', Trossard 76'/Gnarby 18', Kane 32' (p))

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Žao mi jedini što najgluplji navijači bayerna nije veceras dobio zvjezdicu ali čeke ga za 7 dana
0 5
Baron22
Ne pada ni u Munchenu vjerujte arsenal je u polufinalu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi