VIDEO: E. Dindić

Trener Tuzlaka

Osmanhodžić oprezan nakon trijumfa protiv Širokog i svjestan situacije u kojoj se nalazi Tuzla City

Haris Zilić

FK Tuzla City je došao do vrijedna tri boda u 26. kolu WWin lige savladavši na Tušnju Široki Brijeg rezultatom 3:1. Ovaj rezultat Tuzlacima dosta pomaže u borbi za opstanak.

Nema dileme da u štabu Tuzla Citya mogu biti zadovoljni rezultatom, ali i svjesni su da do kraja sezone ima još velike borbe za opstanak.

Nakon duela sa Širokim komentar je dao trener domaćeg tima, Adnan osmanhodžić.

"Široki je odlična ekipa dobro posložena u formaciji 4-4-2 sa dosta igrača u završnici. Mi smo u situaciji kakvoj jesmo, ne ide nas pas igra, Mehanović zabije sjajan gol za 1:0, onda primimo gol za 1:1 u najgore vrijeme", rekao je Osmanhodžić i nastavio:

"U drugom poluvremenu smo se dogovorili da izađemo agresivnije, uspjeli smo i čestitam igračima na ovoj pojbedi."

Osmanhodžić je na kraju i prokomentarisao sjajan pogodak Mehanovića.

"On ima taj fudbalski šmek, ja u životu nisam dao onakav gol, Zeba je dao sličan gol za Slobodu."

Nakon ovog trijumfa Tuzla City je došao do 27 bodova i skočili su na osmo mjesto prvenstvene tabele, ali to je svega dva boda više od opasne zone.

U narednom kolu Tuzla City ide u goste u Gabelu kod ekipe GOŠK-a i to će biti veoma važna možda i presudna utakmica za oba tima u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Široki Brijeg je u sredini tabele na sedmoj poziciji sa 32 osvojena boda.

U drugom meču današnjeg programa Wwin lige večeras u Banjoj Luci igraju Borca i Sloga Doboj. Ostali mečevi ovog kola na programu su za vikend.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.