Tuzla City do zlata vrijedna tri boda, nesvakidašnji pogodak Mehanovića obilježio meč
Detalj sa meča na Tušnju

Domaći se radovali na Tušnju

Tuzla City do zlata vrijedna tri boda, nesvakidašnji pogodak Mehanovića obilježio meč

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

U prvom meču 26. kola Wwin lige naše zemlje snage su odmjerili Tuzla City i Široki Brijeg, a do pobjede i velika tri boda u borbi za ostanak su stigli domaći fudbaleri.

Domaći prvi prijete, šutirao je Mehanović, ali otišlo je to preko gola. U 16. minuti Mamić šutira glavom, ide to daleko pored gola Tuzlaka. U 22. minuti gosti prijete preko Kpana, ostaje 0:0.

Dvije minute kasnije opet u šansi Mamić, ali golman Tuzle City Abdulahović dobro brani.

U 28. minuti su poveli domaći na nesvakidašnji način. Mirzad Mehanović je oduzeo loptu igračima Širokog koji su bili neoprezni, šutirao sa nekih 45 metara i matirao golmana Tomića koji se ovom potezu nije nadao, kao i niko drugi na stadionu.

Pokušava nakon toga Delimeđac, no golman Tomić brani. U 41. minuti sjajan udarac Prusine, lopta udara u prečku i odbija se prema mišljenju sudija od linije. Svakako sporan momenat, a gosti su bili mišljenja da je lopta prešla gol liniju. Tako se čini i nakon usporenog snimka spornog momenta.

Oglasi

Nije tako mislio sudija Petrović, ali u 44. minuti pogodak za goste. Ove polusezone sjajni Kuprešak šutira, lopta pogađa Bihorca i vara Abdulahovića za 1:1.

U nastavku bez puno uzbuđenja. Domaći su tražili tri boda, gosti vjerovatno bili zadovoljni i remijem,a u 61. minuti veliku šansu je imao Pantelić, no Prusina spašava svoj tim.

U 70. minuti novi momenat na koji su domaći imali mnogo prigovora. Mehanović je pao nakon jednog duela u šesnaestercu gostiju, a sudija Petrović pokazuje na bijelu tačku. Loptu uzima Nukić i to je 2:1, ali vrijedit će pogledat ovaj momenat.

Domaći su nakon toga bili aktivniji, željeli su treći pogodak kako bi sve riješili.

Do kraja su ga i postigli i to preko Karjaševića koji je pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi vremena. Tuzla City sada ima 27 bodova i dolazi do osme pozicije, dok je Široki Brijeg sigurna na sedmom mjestu sa 32 osvojena boda. 

Oglasi

U narednom kolu Tuzla City gostuje kod GOŠK-a, dok Široki Brijeg dočekuje Igman u Čitluku.

U drugom meču današnjeg programa Wwin lige večeras u Banjoj Luci igraju Borca i Sloga Doboj. Ostali mečevi ovog kola na programu su za vikend.

Wwin liga, 26. kolo:

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 3:1

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Mašović, Sušić, Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki: Tomić, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu, Kpan, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Drago mi je sto je Tuzla pobjedila,ali kako je moguce da je Sirokom ponistio cist go,lopta je bila pola metra iza linije,hahahahaha.Sramota
4 0
mido1921
štima se Gošku federalna.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi