Utakmica počinje u 16 sati

Petrović i Klafurić odabrali - Stigli sastavi za mostarski derbi!

Esmer Oštraković

Najzanimljivija utakmica koja se igra u okviru 26. kola Wwin lige biti će odigrana u Mostaru između Zrinjskog i Veleža.

Ovaj susret dolazi u trenutku kada su navijačke strasti u gradu na Neretvi "eksplodirale", tako da će navijači Veleža biti bez podrške navijača u današnjem susretu.

Sigurnosna situacija nije baš najbolja nakon nedavne krađe transparenata od strane Red Armyja, a osim toga nedavno se desio i napad Ultrasa u Stocu.

Današnja utakmica ima itekako veliku važnost za obje ekipe, a to nam garantuje jako dobru utakmicu danas u Mostaru.

Ukoliko žele da se nastave "trkati" sa Borcem za prvo mjesto Zrinjski mora ostvariti pobjedu protiv Veleža, ali i Rođeni imaju svoje kalkulacije.

Velež se bori za evropska takmičenja, međutim za njih je i bod sa današnje utakmice velik u toj borbi, tako da oni imaju nešto više prostora za razni manevar.

Sada su poznati i sastavi za ovu utakmicu.

Za Zrinjski od prve minute igraju: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Bilbija

Klafurić se odlučio da će za Velež od prve minute danas igrati: Hadžikić, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami

Na klupi kod Zrinjskog su: Karačić, Brekalo, Sabljić, Kiš, Savić, Mulahusejnović, Lukanić, Corda, Magdić, Abdurahimi, Tičinović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Veleža na klupi su ostali: Nanić, Zvonić, Halilović, Mlinarić, Šikalo, Domić, Halilović, Puce, Kuko

Utakmicu u Mostaru sudi najbolji bh. sudija Irfan Peljto, a asistiraju mu Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević. Četvrti sudija je Frano Jelić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.