Mostarski derbi u centru pažnje u Ugljeviku važna borba za opstanak

Nastavlja se 26. kolo WWin lige

Mostarski derbi u centru pažnje u Ugljeviku važna borba za opstanak

Haris Zilić

Fudbalska uzbuđenja u WWin ligi nastavljaju se danas sa još dva meča 26. kola koja će itekako biti uzbudljiva, a utakmice se igraju u Mostaru i Ugljeviku. U jučerašnjim duelima 26. kola, FK Tuzla City je savladao NK Široki Brijeg sa 3.1, dok je Borac sa.10 bio bolji od Sloge Meridian iz Doboja.

U Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom igra se još jedan mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Ovaj susret dolazi u trenutku kada su navijačke strasti u gradu na Neretvi "eksplodirale", tako da će navijači Veleža biti bez podrške navijača u današnjem susretu.

Sigurnosna situacija nije baš najbolja nakon nedavne krađe transparenata od strane Red Armyja, a osim toga nedavno se desio i napad Ultrasa u Stocu.

Ipak, svi vjerujemo da ćemo danas pričati samo o fudbalu i sportu, kako prije i za vrijeme, tako i nakon utakmice koja ima rezultatsku važnost za oba tima.

Zrinjski ako želi da ostane u kavkoj takvoj utrci sa Borcem za titulu prvaka mora danas pobijediti, a sa druge strane Velež se bori za evropska takmičenja tako da bi svaki pozitivan rezultat bio još jedan korak više prema tom cilju.

Oglasi

"Nema puno da se priča. Rekao sam igračima da ako vole ovaj klub i poštuju navijače Ultrase, da izoru ovaj teren u subotu i da se dvije nedjelje popravlja poslije toga. Derbi kao svaki derbi, tu ne treba puno da se priča", rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović na jučerašnjoj šress konferenciji tokom najave derbija.

Sutrašnji derbi najavio je i šef struke Mostaraca Dean Klafurić. Zanimljivo da Klafurić neće voditi ekipu pored terena jer ima tri žuta kartona.

"Idemo na pobjedu, to je naš stil, uvijek se nadigravamo i dat ćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede", rekao je Klafurić između ostalog.

Utakmica u Mostaru počinje u 16 sati, a sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto iz Sarajeva kojem će pomagati Senad Ibiršimbegović iz Travnika i Moamer Čaušević iz Sarajeva, dok je četvrti arbitar Frano Jelić iz Širokog Brijega.

U Ugljeviku borba za opstanak

Subotnji program 26. kola WWin lige u Ugljeviku će otvoriti Zvijezda 09 i GOŠK Gabela i to će biti veoma važćna utakmica u borbi za opstanak, a u pitanju su dva tima koja su treutno na posljednje dvije pozicije na prvenstvenoj tabeli.

Zvijezda 09 danas mora tražiti trijumf ako želi da do kraja bude u ravnorpavnijoj utrci za opstanak, dok sa druge strane GOŠK u narednom periodu ima ključne utakmice u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lavovi iz Gabele bi sa današnja tri boda u Ugljeviku puno lakše disali pred duele sa Željezničarom, Igmanom, Tuzla Cityem koji će i odrediti sudbinu Gabeljana, tako da danas u Ugljeviku možemo očekivati veliku borbu.

Utakmicu između Zvijezde 09 i GOŠK-a sudit će Antonio Tomić iz Kreševa, pomagat će mu Davor Maksimović iz Doboja i Josip Čolić iz Kupresa, dok je četvrti arbitar Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi