Dva puta Fernandes spašavao Đavole

Bournemouth je vrlo tvrd orah, shvatio je to danas i Manchester United

Eldar Ganibegović

U okviru 33. kola engleske Premier lige na Vitality stadionu pratili smo utakmicu Bournemoutha i Manchester Uniteda. Na kraju je završeno bez pobjednika, 2:2.

Trešnjice do vodstva dolaze već u 16. minuti utakmice. Strijelac pogotka je bio Dominic Solanke.

Dvije minute kasnije Marcus Rashford u centru pažnje. Nakon dobre solo dionice šutirao je tik pored gola.

Onana je zatim na drugoj strani zaustavio Kerkeza, da bi u 21. minuti udarac Sinisterre otišao pored desne stative.

Spašava Onana ponovo Manchester United u 30. minuti, a onda je uslijedila kazna. Odbijenu loptu u 31. minuti Bruno Fernandes šalje u mrežu domaćih.

Dango Ouattara u 34. minuti promašuje zicer, da bi Bournemouth do novog vodstva došao preko Justina Kluiverta u 36. minuti.

Kelly je u 39. minuti zamijenio povrijeđenog Sinisterru, a onda su uslijedile nove dvije sjajne šanse za Bournemouth i to preko Kerkeza i Kluiverta.

Za kraj veoma sadržanog poluvremena, Bruno Fernandes je raspalio s distance, te pogodio prečku.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo siromašnije od prvog. U 65. minuti je izjednačenje Unitedu donio Bruno Fernandes golom s bijele tačke.

Nadoknada vremena donijela je penal za domaćina, no nakon VAR intervencije ustanovljeno je da je faul bio van kaznenog prostora. Trešnjice ne koriste taj slobodnjak i ostalo je 2:2.

Poslije ove utakmice Manchester United je s 50 bodova na sedmom mjestu. Bournemouth ima 42 na 12. poziciji i siguran je kada je opstanak u pitanju.

Narednog vikenda Bournemouth će u 34. kolu u goste kod Aston Ville, dok će Manchester United na teren 24. aprila protiv Sheffielda u zaostaloj utakmici 29. kola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Bournemouth - Manchester United 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.