Ten Hag nije siguran na klupi, ali United kreće po napadača: To bi mogao biti najveći transfer ljeta
FOTO: EPA

Aktivno na Old Traffordu

Ten Hag nije siguran na klupi, ali United kreće po napadača: To bi mogao biti najveći transfer ljeta

Haris Zilić

Manchester United očekuje određene promjene na ljeto, a nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj, United kreće po novog napadača, tako da će to biti prvi cilj timsa sa Old Trafforda ovo ljeto.

Prema pisanjima ostrvskih medija prva meta Manchester Uniteda će biti argetninski napadač Lautaro Martinez.

Ovaj 26-godišnjak ima ugovor sa Interom do 2027. godine, a navodno bi United platio 170 miliona eura što je skoro duplo od trenutne vrijednosti Argentinca.

Martinez je u Inter došao iz Racinga 2018. godine za 32 miliona eura pa Nerazzuri imaju priiku da dobro zarade.

Pomenuti napadač je i reprezentativac Argentine za koju je skupio 16 nastupa, a i ranije je bio želja Manchester United, no do pregovora nije došlo.

Oglasi

Međutim, nije još uvijek defnisano ko će voditi United naredne sezone.

Trenutno se Manchester United nalazi na šestom mjestu na tabeli u Premiershipu sa 11 bodova manje od četvrtog mjesta koje vodi u Ligu prvaka i praktično je jasno da ih naredne godine neće biti u ovom takmičenju.

Mnogo se u posljednje vrijeme govori o otkazu za Ten Haga, ali se još uvijek čeka konačna odluka novog vlasnika Manchester Uniteda Sir Jim Ratcliffea.

Već su mediji iz Engleske počeli povezivati i neka trenerska imena koja bi trebala naslijediti Ten Haga, a najviše se govori o Garethu Southgateu, te Grahamu Potteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je pred Ten Haga stavljena nemoguća misija kako bi spasio posao, a ona se zove plasman u Ligu praka naredne sezone.

Jedno je sigurno na Old Traffordu nas na ljeto očekuje dosta promjena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Već drugi članak u kojem se navodi kako je Džim Ratklif novi vlasnik fudbalskog kluba Mančester Junajted. Nije on novi vlasnik jer je kupio 25% dionica kluba i platio ih 1,3 milijarde funti, a većinski vlasnici su i dalje (nažalost) Glejzeri. Ratklif je tako postao manjinjski suvlasnik kluba. Kako se naljute kad im čovjek kaže da su neprofesionalni i da su polunovinari, pa onda kažu negativan komentar "vrijeđanje novinara", a šta je sa vrijeđanjem nas od strane "novinara"??? Njima je uvreda kad im čovjek kaže istinu???
0 0
CN69
Nije Lisandro debilu, vec Lautaro Martinez. Kakvi panjevi redakcijski!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti