FOTO: Igor Kralj/Pixsell

Pobjeda od 2:0

Dinamo siguran kod Gorice, nastavljena trka sa Rijekom

Esmer Oštraković

Fudbaleri Dinama ostvarili su sigurnu pobjedu na gostovanju kod Gorice, a konačan rezultat bio je 2:0.

Ova pobjeda znači i to da Dinamo nastavlja trku sa Rijekom za prvo mjesto u domaćem prvenstvu, te je sigurno da će ove dvije ekipe voditi pravi "rat" do kraja sezone.

Dinamo je bio favorit u uvodu ove utakmice, a na terenu su to i potvrdili, te su na kraju ostvarili sigurnu pobjedu od 2:0 protiv svog današnjeg domaćina.

Prvi gol viđen je praktično na otvaranju utakmice. Baturina je upisao asistenciju, a gol za vodstvo Dinama postigao je Kulenović u 13. minuti.

Nakon toga nije bilo promjene rezultata sve do kraja susreta kada je Dinamo potvrdio pobjedu protiv Gorice.

Igrala se 88. minuta kada Bulat koji je ušao u igru u 72. minuti umjesto Baturine postiže gol i tako ovjerava pobjedu Dinama na ovoj utakmici.

Dinamo se nakon ove pobjede ponovo približio Rijeki na dva boda i tako je nastavljena trka ove dvije ekipe za titulu u domaćem prvenstvu.

Sa druge strane Gorica se nalazi na 6. mjestu za tabeli sa 35 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL 30. kolo

Gorica - Dinamo 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.