Derbi na Grbavici

Manijaci i Horde koreografijama uljepšali derbi, nisu izostale ni provokativne parole

Edmir Škorić

U toku je 152. sarajevski derbi koji se od 20 sati igra na stadionu Grbavica pred punim tribinama.

Duel 26. kola WWIN lige privukao je veliku pozornost navijača, ali i medija te kompletne sportske javnosti u našoj zemlji.

Uvijek su dueli Želje i Sarajeva posebno praćeni, sada naročito jer se Plavi bore za opstanak u ligi, dok s druge strane njihove komšije traže svoje mjesto u Evropi.

Za razliku od prošlog derbija, kada je Željezničar s 3:0 savladao Sarajevo na svom stadionu, ovaj put je dozvoljen ulazak i gostujućim navijačima, koji su iskoristili maksimalan broj ulaznica kako bi došli navijati za svoj tim.

Derbi je počeo žestoko, sudija Sivac morao je da "smiri" Radovića već u četvrtoj minuti žutim katonom. Jasno je da ćes e voditi žestoka borba na samom terenu, a tribine su se posebno spremile za ovaj okršaj.

Manijaci su priredili koreografiju s porukom: "Sarajevska jalija za Željezničar navija", a ispod južne tribine je i poruka u sjećanje na ubijenog navijača kluba Mirzu Raščića.


Osim koreografija, viđene su i parole koje su očito bile upućene rivalskim navijačima, a njihovo značenje ipak sami protumačite...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.