Poznati sastavi za sarajevski derbi
FOTO: T. Hebib

Željezničar dočekuje Sarajevo

Poznati sastavi za sarajevski derbi

Haris Zilić

Od 20 sati na Grbavici se igra još jedan sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva ovaj put u okviru 26. kola WWin lige.

I ovaj duel ima izuzetnu rezultatsku važnost što obećava borbenu fudbalsku predstavu.

Plavim sa Grbaice trebaju bodovi u borbi za opstanak pogotov jer im se ovo kolo rezultati konkurenata nisu poklopili, dok je Bordo tim u potrazi za bodovima koji bi ih još približili evropskim takmičenjima.

Na tribinama će biti sjajna atmosfera jer će na ovom derbiju biti i navijači Sarajeva koji su od 18 sati već počeli da pune sektor za gostujuće navijače na stadionu Grbavica.

I na terenu očekujemo veliku brobu, a treneri oba tima Bruno Akrapović i Simon Rožman odredili su sastave za utakmicu:

Oglasi

FK ŽELJEZNIČAR: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Mekić, Hiroš, Štilić, Karić, Boljević, Galić.

FK SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Aničić, Čelik, Mustafić.

Glavni sudija večeršanjeg derbija je Ermin Sivac iz Zenice.

Arbitru iz Zenice pomagat će Arnel Novalić iz Doboja i Amer Macić iz Mostara, dok je četvrti sudija Miloš Gigović iz Gradiške.

Delegat susreta je Jasmin Memišević iz Breze, a kontrolor Rdoslav Vukasović iz Trebinja.

Oglasi

Grbavicom bez kontrole ne smije proći ni mrav

MUP Kantona Sarajevo je 152. sarajevski vječiti derbi shvatio kao niti jedan do sada što potvrđuju i dešavanja ispred stadiona Grbavica nekoliko sati pred utakmicu.

Ispred doma FK Željezničar vladaju nezapamćene mjere osiguranja, blokirane su brojne ulice i policija vrši pretres praktično svakoga ko se pojavi u blizini stadiona.

Na posljednjem derbiju igranom na stadionu Grbavica nije bilo navijača Sarajeva zbog incidenata prije susreta, pa sada MUP KS ništa ne želi prepustiti slučaju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bulevar Ivice Osima je odavno blokiran, postavljenna je tampon zona, dok je pristuan i određen broj policijaca koji su zaduženi da sve protekne bez problema.

Na samom ulazu na stadionu vrše se rigorozne kontrole i teško se sjetiti jedne klupske utakmice u bh. fudbalu da je osiguranje bilo kao danas na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti