FOTO: EPA

ACB liga, 29. kolo

Musa dvocifren u trijumfu Reala, susret obilježili hrvatski košarkaši

Haris Zilić

Zanimljiv susret odigran je u 29. kolu španske ACB lige u kojem je Real Madrid na svom parketu dočekao Joventut i slavio rezultatom 95:92.

Gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu sa dosta preokreta, uzbuđenja, na kraju je ipak više sreće i koncetracije imala domaća ekipa.

Real je do trijumfa predvodio raspucani Hezonja sa 20 poena, dodao je i šest skokova, Tavares je ubacio 14 poena uz osam skokova.

Naš Džanan musa odigrao je još jednu dobru partiju u dresu Reala i za 17 minuta na parketu ubacio je 12 poena, dodao jedan skok i tri asistencije.

U redovima Joventuta najbolji pojedinac je bio Tomić sa 19 poena i šest skokova, imao je i tri asistencije, tako da je ovo na neki način bio i hrvatski duel Hezonjie i Tomića.

Kod gostiju su se još istakli Andrews i Kraag sa po 13 ubačenih poena.

Do kraja regulrnog dijela ACB lige ostalo je još šet kola, a nakon toga nas očekuje play-off i završne borbe za prvaka Španije.

Real Madrid je drugoplasirani s omjerom 24-5 koliko ima i prvoplasirana Unicaja tako da će do kraja regularnog dijela biti velike borbe za prvo mjesto pred play-off.

Joventut je na desetoj poziciji s omjerom 14-15, a osmoplasirana Manresa koja drži posljednju poziciju za play-off bježi im četiri pobjede, tako da će Joventutu do kraja trebati i malo čudo da izbore plasman u doigravanje i plasman u TOP 8 što je bio i glavVi cilj ekipe prije početka sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Španska ACB liga, 29. kolo:

Real Madrid - Joventut 95:92 (22:20, 15:25, 31:20, 27:27)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.