Barcelona bolja od Reala, Musa nije razočarao
FOTO: EPA

Derbi ACB lige

Barcelona bolja od Reala, Musa nije razočarao

Haris Zilić

Novi košarkaški El Clasico odigrali su Barcelona i Real Madrid u okviru 28. kola španske ACB lige, a Barcelona je upisala trijumf rezultatom 85:79.

Ovaj poraz bi mogao košrtati Real prve pozicije na tabeli nakon regularnog dijela prvenstva jer sada imaju isti omjer kao Unicaja 23-5. Barcelona je trećeplasirana s omjerom 19-9 i u borbi su za treće mjesto sa Murciom i Tenerifama.

U večeršanjem susretu Barcelona je fenomenalno ušla u meč i prvu četvrtinu su odigrali kao u transu i dobili sa 27:11.

Drugi period nudi bolju igru Reala, smanjili su malo zaostatak Barcelona koja je na odmoru imala prednost 45:33.

Real je dobio itreći period sa 25:19 i tako je uveo meč koliko toliko u neizvjesnu završnicu.

U posljednjoj četvrtini Real je došao i do pet poena zaostatka, ali Barcelona nije dozvolila veliki preokret i slavili su sa konačnih 85:79.

Oglasi

Barcelonu je do trijumfa predvodio sjajni Laprovitola sa 25 poena i pet skokova, dobru rolu je odigrao i Vesely sa 11 poena i osam skokova, a 11 poena je ubacio i Rubio.

Kod Reala Deck je imao dobule-double učinak od 14 poena i 13 skokova, a naš Džanan Musa je ponovo bio zapažen u dresu Reala sa 14 poena, dva skoka i tri asistencije.

U narednom 29. kolu ACB lige Real dočekuje Joventut i pokušat će prekinuti seriju od dva vezana poraza u prvenstvu, a Barcelona će u goste Gironi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 28. kolo:

Barcelona - Real Madrid 85:79 (27:11, 18:22, 19:25, 21:21)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi