Grbavica je znala nagraditi mladog golmana

Ovacije cijelog stadiona i skandiranje imena mladog golmana

Muftić je na Grbavici sinoć doživio scene koje je kao dječak sigurno sanjao

Samir Mlaćo

Lavovsku partiju pružili su navijači Željezničara sinoć u vječitom sarajevskom derbiju.

Plavi su ostali prvo bez Amera Hiroša koji je isključen, da bi zatim ista sudbina dočekala i Edina Cocalića. Željezničaru je itekako pomogao crveni karton Slaviše Radovića, pa se u drugom dijelu igralo 11 na 10.

Sarajevo je pritiskalo, pokušavalo iskoristiti brojčanu nadmoć, dok je Željezničar se branio, te pokušao iz eventualni kontri zaprijetiti.

I uspjeli su Plavi u par navrata, te se igrač manje i nije baš osjetio, a kada je odbrana Željezničara 'pukla', sjajan je bio golman Vedad Muftić.

Muftić je u nekoliko navrata sjajno reagovao, a posebno se izdvaja intervencija iz sudijske nadoknade kada je šutirao Mehmedović glavom, a Muftić i to odbranio.

Na kraju je Muftić bio najzaslužniji što je mreža njegovog tima ostala neokrznuta, što su navijači znali prepoznati.

Kada je meč završio, nogometaši Željezničara su odlučili pozdraviti svoje navijače, a ovacije je doživio Muftić.

Navijači su skandirali njegovo ime i sigurno je to bio poseban trenutak za mladog golmana, što možete pogledati i u video prilogu.

Treba istaći da je Muftić i u prošlom kolu bio junak svog tima.

Odbranio je jedanaesterac na gostovanju kod Sloge kod rezultata 0:0, a zatim je Željezničar upisao pobjedu u nastavku te osvojio tri važna boda.

Muftić je tako potvrdio sjajnu formu i neće biti iznenađenje ako već na ljeto ostvari transfer.

Vedad Muftić FK Željezničar Pozicija: GK

Statistika

32 nastupa
32 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tek su mu 22. godine, klub bi mogao 'solidno' zaraditi, a mladi golman dobiti priliku da dodatno napreduje i napravi iskorak u karijeri.

Muftić je ponikao u FK Željezničar, na Grbavici je od 2014. godine, a u prvi tim je prekomandovan 2020. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.