Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla koja mu je parala oči

Nakon što je utakmica završena

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla koja mu je parala oči

Esmer Oštraković

Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva koji je sinoć odigran na Grbavici završio je bez golova, ali je jako vatreno bilo na terenu što najbolje pokazuje broj kartona koje je podijelio glavni arbitar Ermin Sivac.

Na derbiju su sinoć bile i Horde zla koje su odlučile da velikim brojem parila tokom utakmice na neki način prozovu navijače Željezničara, popularne Manijake.

Jednu od parola su čak odlučili i ostaviti na tribini nakon utakmice, a ona je očito mnogo parala oči fudbaleru Željezničara Marinu Galiću, koji je na kraju odlučio da je skine.

Svojim parolama Horde zla su aludirale na to da su navijači Radničkog iz Kragujevca i Zemuna bile u posjeti Manijacima, a to je privklo mnogo pažnje kod velikog broja navijačkih grupa u regionu.

Oglasi

"Nek' vas se plaši Serija B", pisalo je na paroli koju su Horde zla ostavile na kraju utakmice, a koju je kasnije odlučio skinuti upravo fudbaler Željezničara Marin Galić.

Kada je riječ o samoj utakmici, golova nije bilo, ali zato je utakmica bila prava revija kartona.

Prvi je viđen već u 4. minuti kada je gostujući fudbaler Slaviša Radović opomenut.

Već u 19. minuti pokazao je Sivac crveni karton Ameru Hirošu. Neoprezan je bio ofanzivni veznjak Željezničara, pa je udario u lice Edina Julardžiju, zbog čega je morao momentalno pod tuš.

Nakon toga, do kraja prvog poluvremena nekoliko dobrih prilika za goste, a onda u sudijskoj nadoknadi novi crveni karton za domaće. Edin Cocalić je isključen jer je srušio Kyeremeha koji je sam krenuo ka golu domaćih. Sudija Sivac procijenio je da je Cocalić bio posljednji igrač odbrane i da je spriječio gol šansu.

Oglasi

S dva igrača više Sarajevo je okončalo prvih 45 minuta, ali je u nastavak ušlo sa samo jednim igračem više jer je u međuvremenu Slaviša Radović isključen zbog tučnjave i navodnog napada na Štilića u tunelu na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme ponudilo je nekoliko dobrih prilika, prije svega za FK Sarajevo, ali je junak domaće ekipe bio sinoć sjajni golman Muftić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu ekipa Sarajeva će na svom terenu dočekati Borac, dok Željezničar gostuje kod Posušja.

Naravno ova poruka je vezana i za borbu za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine koju će Željezničar voditi do kraja sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kockoglavi
Heroj ?????? sto je sa prazne tribine ostavljeni trans skinuo ??????
6 0
hzsg
Nevjerovatnoooo.... cuj heroj...! Horde ostavile transparent da se čita, nakon što su napustile stadion i onda došao igrač Galić da skine transparent sa prazne tribine....!!!!.Poenta sve priče je postignuta da svi znamo šta je na njoj pisalo, "Nek' vas se plaši Serija B", a jedino za ŠTRUMFOVSKOG UREDNIKA PLAVOG PORTALA TO JE HEROJSKI ČIN.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi