Rafa je saopštio vijesti

Nadal opet u centru pažnje: "Odluku sam donio u posljednji čas"

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal objavio je kako je spreman i vraća se na teniske terene.

Nadal je imao zdravstvenih problema, propustio je Masters u Monte Carlu, ali zaigrat će u Barceloni, kako bi se na kraju mogao što bolje spremiti za Roland Garros.

"Sretan sam što sam ovde, imam mnogo lijepih sjećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u posljednji čas. Sedmica je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Posljednji trening je prošao dobro, osjećaj je pozitivan", kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Cobollijem.

I dok će Nadal oduševljavati publiku u Barceloni, nedostajat će njegov nasljednik Carlos Alcaraz.

"To je negativna stvar, prije svega za njega, jer je povrijeđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vijesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrijebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu", rekao je Nadal.

Inače, Rafi će ovo biti prvi turnir od januara. "Nosim se sa povredama najbolje što znam. Znamo šta je tu, nema šta da se krije. Ne moramo o tome više da pričamo. Objasnio sam što se tiče mog abdomena još u Sevilli, jer je moj stric to pominjao.

U svojoj izjavi rekao sam samo da nisam mogao da igram. Umoran sam od priče o svemu kada nemam razloga za to na ličnom nivou. Da li se plašim? Toga da ne mogu da igram?To mi se dešavalo godinu i po. Nastaviću sve dok mislim da to vrijedi. Ne postavljam vremenske okvire, ali život vam pokazuje put i uz svoje etičke principe trudiću se da učinim sve što je logičnijim moguće", jasan je osvajač 22 Grand Slama.

Nadalu je Barcelona jedna od omiljenih destinacija jer je u tom gradu osvojio čak 12 titula, posljednju 2021. godine. Prethodne dvije godine Alcaraz je slavio na ovom turniru, no sada ga neće biti.

Uz Nadala, favoriti ove godine u Barceloni bit će Andrey Rubljev postavljen za prvog nositelja, potom Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, a tu su i mnogi drugi sjajni teniseri poput De Minaura, Humbeta, Kačanova, Baeza, Musettija, Davidovich-Fokine, Norriea, Etcheverryja, Borne Ćorića, Bautiste Aguta...

Turnir u Barceloni počinje u ponedjeljak, a Roland Garros je na programu od 20. maja do 9. juna tekuće godine. To će biti vrhunac teniskog ljeta i naravno najuzbudljiviji period godine za ljubitelje tenisa, barem kada govorimo o šljaci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.