Snimak s treninga, pa poruka Nadala koju niko nije želio čuti: "Ne mogu, tijelo mi ne..."
Rafael Nadal prinuđen je otkazati još jedan turnir zbog jako lošeg stanja s povredama

Rafa otkazao i Monte Carlo

Snimak s treninga, pa poruka Nadala koju niko nije želio čuti: "Ne mogu, tijelo mi ne..."

Midhat Šljivak

Rafael Nadal odlučio se povući s ATP turnira u Monte Carlu. Njegovo tijelo nije spremno za fizičke napore i odlučio je kako je najbolje da propusti i ovaj turnir.

Masters u Monte Carlu koji se igra od 6. do 14. aprila bit će održan bez učešća legendarnog španskog tenisera Rafaela Nadala.

Nadal se više od godinu dana oporavljao od povreda koje je imao. Planirao je veliki povratak na Australian Openu, odigrao je tri meča u Brisbaneu na početku godine i potom je zbog bolova otkazao prvi Grand Slam sezone.

Protekli period koristio je za dodatni oporavak. Očekivao se njegov nastup na Mastersu u Monte Carlu, no danas su stigle grozne vijesti za sve ljubitelje tenisa.

Španac je otkazao učešće na turniru. Njegovo tijelo jednostavno nije spremno za napore, odlučio je odustati od Mastersa.

Oglasi

"Sportski gledano za mene su ovo teška vremena. Nažalost, moram vam saopštiti da neću igrati u Monte Carlu. Tijelo mi to ne dopušta", rekao je Nadal i dodaje:

"Iako radim naporno i činim sve svaki dan kako bih mogao ponovo zaigrati na turnirima koji su mi veoma bitni, istina je da danas ne mogu igrati. Ne možete ni zamisliti koliko mi je teško što ne mogu igrati."

"Jedino što mogu je prihvatiti situaciju takva kakva jeste i gledati u budućnosti, te se nadati da ću imati šansu za igru kada stvari budu bolje", poručio je Rafa.

Cilj Rafe Nadala sada je priprema za Roland Garros. Međutim, neće biti iznenađenje ako osvajač 22 Grand Slama odustane i od Pariza, te ako uskoro ozvaniči kraj karijere.

Tijelo je odavno reklo 'dosta'. Ipak, Rafa ne želi da odustane. Kao da ne može reći zbogom velikoj ljubavi koja mu iz dana u dan povećava bolove.

Nadal se odavno već priprema za odlazak sa scene. Pokušava međutim da odradi još jednu sezonu i pokuša uzeti barem jedan Grand Slam, no teško da ćemo ga u ovakvom stanju ikad više gledati na tronu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi