Tužna poruka Rafaela Nadala, njegovi fanovi boje se da znaju šta znači ono što je napisao

Ponovo muka s povredama

Tužna poruka Rafaela Nadala, njegovi fanovi boje se da znaju šta znači ono što je napisao

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal pripremao se punom parom za nastup na Indian Wellsu, ali je jutros još jednom razočarao javnost objavom da se povlači s turnira.

Nadala odavno nismo gledali na teniskim terenima jer već godinama muku muči s povredama, no očekivalo se da bi se početkom nove sezone konačno mogao vratiti na veliku scenu.

Španac je najavio nastup na Indian Wellsu kojem su se mnogi radovali, ali jutros je ponovo sve razočarao potvrdom da ipak neće igrati.

Nadal se još uvijek nije dovoljno spremio da se vrati na veliku scenu, no način na koji je to jutros objavio zabrinuo je njegove vjerne fanove.

Naime, Španac je potvrdio da neće igrati na Indian Wellsu, no mnogi se pribojavaju da je indirektno najavio i završetak svoje karijere.

Oglasi

"S velikom tugom moram odustati od sjajnog turnira u Indian Wellsu. Svi koji me poznaju znaju koliko volim to mjesto i igranje na tom turniru. To je bio jedan od razloga zašto sam se pokušao vratiti ranije i spremiti za turnir", rekao je Nadal i dodao.

"Radio sam dosta jako i trenirao, ali kada sam se testirao ovog vikenda shvatio sam da nisam spreman igrati na najvišem nivou. Nije laka odluka, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade fanova".

Ovaj 37-godišnjak važi za jednog od najboljih tenisera svih vremena, ali već godinama muku muči s povredama zbog čega ga već dugo nismo gledali u formi koja ga je nekada krasila.

Nadal pokušava da se maksimalno oporavi, ali jasno je da tijelo to više ne dopušta tako brzo kao nekada. Njegova poruka je najbolji pokazatelj da se htio vratiti i igrati na Indian Wellsu, ali i da je sam shvato da su ga stigle godine.

Ono što zabrinjava njegove fanove jeste činjenica da neće biti iznenađenje ukoliko se Nadal penzioniše u narednom periodu nakon svih tih teških situacija s povredama kroz koje prolazi već duže vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi