Mnogi su čekali ovaj odgovor: Novak Đoković otkrio kada će završiti karijeru

Srbin i dalje igra sjajno, iako godine naravno čine svoje

Mnogi su čekali ovaj odgovor: Novak Đoković otkrio kada će završiti karijeru

S. Mlaćo

Iako je jasno da godine čine svoje, Novak Đoković još uvijek igra sjajan tenis.

Iako je jasno da godine čine svoje, Novak Đoković još uvijek igra sjajan tenis.

Ipak, i sam Nole je svjestan da nije na ranijem nivou, što je opet sasvim normalno, a mnogi se pitaju kada će Srbin da završi karijeru.

Sada je on u razgovoru za Spors Illustrated koji je o njemu donio veoma zanimljivu priču.

Naime, jedan novinar ovog lista je naveo da je Novak najbolji kojeg smo ikada vidjeli i da je ta teniska debata završena. Novak je dobio i pitanje kada će završiti karijeru.

Njegovi navijači mogu da odahnu.

Oglasi

"Možda će trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam Grand slamove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kada mladi momci počnu da me šutiraju, onda ću vjerovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu", rekao je Đoković.

Nedavno je legendarni Andy Rodick kazao da će kraj Đokoviću doći kada novi klinci na sceni shvate da nije nepobjediv.

Malo je zakazao na Australian Openu. Nije to do njega, čovjek je bolji od bilo koga na svijetu i ovakve stvari se kad-tad moraju dogoditi", govori Roddick i nastavlja:

"Međutim, malo sam zabrinut. Stvari se u tenisu brzo mijenjaju, tu su momci koji mu mogu začepiti usta i kada ova nova generacija jednom shvati da ga mogu pobijediti, stvari se više nikad neće vratiti na staro", poručio je nedavno Roddick.

Oglasi

Tokom teniske karijere Andy Roddick i Novak Đoković odigrali su ukupno devet mečeva. Amerikanac vodi s 5-4.

Posljednja dva duela dobio je Novak. Slavio je na Olimpijskim igrama u Londonu, te na završnom turniru sezone 2010. godine.

Na teren se vraća i legendarni Rafael Nadal koji je imao problema sa povredama. Nadal je kazao da godinu nije bio terenu i da je sam povratak za njega pobjeda.

"Moram prihvati sve što se dešava. Znam da stvari neće biti savršene. Ne mogu predvidjeti šta će se dešavati, nemam dugoročne ciljeve i ne znam koliko ću još igrati. Dat ću sebi priliku da budem konkurentniji ove sezone", istakao je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti