Duel začelja tabele pripao GOŠK-u

Slavlje domaćina

Ogromna tri boda za GOŠK: Skorup fenomenalnim pogotkom ostavio Tuzla City bez bodova u Gabeli!

O. Lekić, foto: K. Dedić

NK GOŠK došao je do velika tri boda u borbi za opstanak. U Gabeli je u 27. kolu Wwin lige domaći tim savladao FK Tuzla City rezultatom 1:0.

GOŠK i Tuzla City vode veliku bitku za opstanak u Wwin ligi. Današnji međusobni duel pokazao je zašto je to tako jer je prikazana izuzetno slaba igra s obje strane.

Apsolutno ništa se nije moglo vidjeti u prvom poluvremenu ovog duela. Važnost utakmice u borbi za opstanak pokvarila je utakmicu, nije se previše toga dešavalo pred oba gola i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Treba istaći da su domaći bili nezadovoljni suđenjem Dražena Marića i to su mu odlučili reći u lice po odlasku na odmor.

Prvo značajnije dešavanje desilo se u 54. minuti pred golom domaćeg tima. Nukić se našao u dobroj poziciji, nije uspio pogoditi svoju mrežu.

Dvije minute kasnije domaći traže penal nakon što je Gogić pao u kaznenom prostoru, Marić se nije oglasio.

U 64. minuti GOŠK konačno prijeti. Hasukić šutira s nekih 12 metara, njegov udarac brani golman gostujuće ekipe.

Pet minuta kasnije GOŠK vodi. Skorup je jedu odbijenu loptu dočekao na 25 metara od gola i zatim spektakularno pogađa za 1:0.

Nakon primljenog gola Tuzla City nije pokazao previše prema naprijed. GOŠK je defanzivno stajao jako dobro i nije dopuštao previše protivniku.

Na kraju je ostalo 1:0 za GOŠK. Gabeljani su stigli do velika tri boda, sada imaju 31, četiri više od Tuzla Cityja, Igmana i Željezničara.

Wwin liga, 27. kolo:

GOŠK - Tuzla City 1:0

NK GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Hasukić, Nižić, Musulin, Ikić, Radenović, Batarelo, Gogić, Marasović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Mehanović, Pantelić, Kobiljar, Sušić, Ćosić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.