U GOŠK-u su svjesni situacije pred duel protiv FK Tuzla City: "Ovo je sedmica odluke"
VIDEO: K. Dedić

Tuzla City u petak stiže u Gabelu

U GOŠK-u su svjesni situacije pred duel protiv FK Tuzla City: "Ovo je sedmica odluke"

Haris Zilić

Finiš sezone je u WWin ligi, a ispred nas su mečeva 27. kola, tri duela se igraju u petak, a tri meča u subotu i svako od susreta nosi izuzetnu rezultatsku važnost.

Kolo će u petak od 16 sati otvoriti duel u Gabeli između GOŠK-a i Tuzla Citya, a to je veoma bitna utakmica u borbi za opstanak za oba tima.

U timu iz Gabele su svjesni važnosti utakmice, a ulaze i u dobrom ritmu jer su u posljednja dva duela osvojili četiri boda.

Komentar pred sutrašnju utakmicu dali su trener Admir Adžem te fudbaleri Farukm Gogić i Esmir Hasukić.

"Iza nas je važna utakmica, to je Zvijezdi 09 bio možda i posljednji voz. Osvojili smo tri boda tu, a u zadnje dvije utakmice nismo izgubili, samopouzdanje je na viskom nivou", rekao je Adžem i dodao:

"Ja bih rekao da je ovo sedmica odluka. Igramo tri utakmice sa direktnim konkurentima. Prva utakmica je sa Tuzla Cityem, zatim Igman, Željezničar i tu bi se trebala riješiti naša sudbina, nadam se da ćemo izvući maksimum."

Oglasi

Sutrašnji meč najavio je i Faruk Gogić.

"Izuzetno važna tri boda u prošlom kolu, dobar uvod za ove tri utakmice koje nas očekuju protiv konkurenata, nadamo se da ćemo ostvariti dobru igru. Utakmica protiv Tuzla Citya je najvažnija utakmica u sezoni, treniramo dobro, radimo maksimalno, ako ponovimo igru iz Ugljevika ne bi trebalo biti problema", istakao je Gogić.

Komentar je dao i ofanzivac Laovva iz Gabele, Esmir Hasukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Važna tri boda iz Ugljevika će nam mnogo značiti u borbi za opstanak, nakon bodova protiv Širokog i Zvijezde 09 sutra nas čeka teška utakmica, ali uz podršku navijača vjerujem da će biti sve dobro", rekao je Hasukić.

Utakmica izmeđšu GOŠK-a i Tuzla City se igra u petak 19. aprila sa početkom u 16 sati na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli, a pravdu na tom meču će dijeliti arbitar iz Bijeljine, Dražen Marić.

Top Komentari

Beledija
Svi dobro rade i svi vrijedno treniraju pa i pored toga pola lige strepi da isklizne u niži rang. Istina je da će se razbistriti stanj na začelju tabele u naredna tri kola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi