Austrija

Majstorija Jusufa Gazibegovića iz slobodnjka, Sturm nikad bliže tituli, ali sada slijedi meč istine

Edmir Škorić

U meču doigravanja za prvaka Austrije Sturm je gostovao u Beču kod Rapida, te je slavio sa 3:1, a jedan od golova postigao je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović.

Sturm je tri kola prije kraja stigao na +3 u odnosu na drugoplasirani Salzburg nakon važne pobjede u derbiju 28. kola.

Gosti iz Graza poveli su golom Horvata u osmoj minuti, da bi već u 19. minuti Mayulu izjednačio na 1:1. Potom je u 28. minuti postignut spektakularan gol iz slobodnog udarca, a postigao ga je Jusuf Gazibegović.

U završnici prvog dijela Kiteishvili je pogodio za 3:1 i ovjerio pobjedu Sturma, koji nastavlja da gazi prema tituli kako bi prekinuo dominaciju Salzburga.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Upravo će za četiri dana Sturm gostovati kod Salzburga i po svemu sudeći će to biti utakmica odluke. Četiri kola je do kraja, pa je pitanje može li Sturm izdržati.

Inače, prethodnoh 10 sezona Salzburg je osvajao titulu u Austriji, ali konačno je naišao tim koji bi mogao da im stane u kraj.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.