Gazibegović se oglasio nakon prespavane noći: "Sve što sanjaš sruši se u tri minute"
FOTO: T. Hebib

Razočarenje ogromno među našim fudbalerima

Gazibegović se oglasio nakon prespavane noći: "Sve što sanjaš sruši se u tri minute"

Haris Zilić

Poraz od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo teško je pao našim fudbalerima, posebno zbog načina na koji smo izgubili. Vodili smo 1:0 do 85. minute, a onda u tri minute primili dva gola i sve se srušilo.

Posebno je teško bilo mlađim fudbalerima u našoj reprezentaciji koji su ostavili i posljednji atom snage na terenu.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je i bek Sturma iz Graza, 24-godišnji Jusuf Gazibegović, kojem je poraz bio jedan veliki udarac, do tuge i razočarenja nije sinoć dao izjave u mix zoni, ali dan nakon utakmice se oglasio.

Gazibegović je još jednom istakako kako je razočarenje ogromno, ali i osvrnuo se na budućnost reprezentacije.

"90 minuta borbe i truda za dosada najvažniju utakmicu u mojoj karijeri. Sve ono što si gradio, što sanjaš i čekaš, sruši se u svega tri minute.

Oglasi

To je osjećaj koji se riječima ne može opisati. Dali smo posljednji atom snage, disali kao jedno, srce smo ostavili na terenu i pokazali na koji način trebamo igrati za pozitivnu budućnost naše reprezentacije.

Hvala vam na nevjerovatnoj podršci, svima nam je teško, ali moramo nastaviti zajedno.

Jedna si jedina, moja BiH!", napisao je Jusuf Gazibegović na svom Instagram profilu.

Gazibegović je za naš "A" tim debitovao 2. juna 2021. godine, a protiv Ukrajine mu je bio 15. meč u najdražem dresu.

Prije toga Gazibegović je bio standardan omladinski reprezentativac naše zemlje, a za mlađe selekcije skupio je ukupno 34 nastupa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Član je Sturma od septembra 2020. godine kada je došao iz Lieferinga, a sjajne partije su ga već dovele na radar mnogih evropskih klubova, pa je vrlo moguće da već ovo ljeto napusti Graz.

Top Komentari

Hanibal
Gazibegovic se borio i odigrao dobro, to je cinjenica. Problem za BiH je nastupio kada su u igru usli: Civic, Kovacevic i Pjanic. Ova trojica igraca definitivno vise ne trebaju igrati za BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi