Amar Dedić nije igrao, ali je nakon derbija mnogo sretniji od Jusufa Gazibegovića

Pobjeda Salzburga u Grazu

Amar Dedić nije igrao, ali je nakon derbija mnogo sretniji od Jusufa Gazibegovića

Eldar Ganibegović

Danas smo pratili derbi austrijske Bundeslige. Salzburg je opet slavio protiv Sturma i primakao se tituli, dok na terenu nije bilo Amara Dedića.

U okviru 24. kola austrijske Bundeslige Salzburg je u derbiju danas gostovao u Grazu kod Sturma i slavio rezultatom 1:0.

Gol odluke vidjeli smo u 48. minuti. Postigao ga je Bidstrup, no to nije bio kraj uzbuđenjima.

Bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović pogodio je stativu udarcem s distance desetak minuta kasnije i propustio donijeti izjednačenje Sturmu.

Igrala se 81. minuta kada je Strahinja Pavlović zatresao mrežu domaćina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Nova drama u nadoknadi. Gourna-Douath dobija dva žuta kartona u razmaku od jedne minute i završava meč, te domaćin ostale s igračem više na terenu.

Oglasi

Na kraju je meč završio s igračem manje. Prvo Gorenc Stanković u 96. minuti dobija direktan crveni karton, a onda i Lavalee u 101. minuti.

Naš Jusuf Gazibegović igrao je do 59. minute. On je u prvom poluvremenu zaradio javnu opomenu.

Zbog povrede na utakmici protiv Ukrajine 21. marta, Amara Dedića kod gostiju danas nije bilo u zapisniku i odustvovat će još neko vrijeme.

Ova dva tima se sastaju u kupu već za tri dana i bit će to šansa za Sturm da se osveti rivalu za današnji poraz.

Oglasi

Lige što se tiče, Salzburg je prvi s pet bodova prednosti i na pragu je osvajanja nove titule prvaka Austrije.

Bundesliga Austrije, 24. kolo:

Sturm - Salzburg 0:1

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Sturm (4-3-1-2): Jaros; Lavalee, Wuthrich, Affengruber, Gazibegović; Prass, Gorenc Stanković, Horvat; Boving; Camara, Biereth.

Salzburg (4-3-1-2): Schlager; Solet, Pavlović, Guindo, Daniliuc; Kjaergaard, Gourna-Douath, Bidstrup; Gloukh; Fernando, Ratkov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti