Nakon meča protiv Real Sociedada

Otkriveno šta je Modrić šapnuo Guleru, te riječi će mu ostati urezane u mislima: "Arda, ti si..."

Admin Čaušević

Arda Guler je konačno dočekao svoj trenutak. Dobio je priliku od prve minute u dresu Real Madrida i odmah je iskoristio pošto je svojim golom donio tri važna boda u pohodu na 36. titulu prvaka Španije za Real Madrid.

Tokom dosadašnjeg dijela sezone na treninzima Guler je oduševljavao sve u Realu, a sada je dobio priliku da to radi i za šire mase. Na Anoeti je bio briljantan u trijumfu nad Sociedadom.

Mladi turski veznjak je proglašen igračem utakmice, a odmah nakon meča Carlo Ancelotti je poručio da će 19-godišnjak i naredne sezone biti član Reala.

Guler je praktično oduševio sve u svlačionici svojim nastupom. Riječi koje mu je izrekao Luka Modrić će mu možda zauvijek ostati urezene u mislima.

"Arda, ti si genije. Sjajna definicija", šapnuo je Modrić turskom veznjaku na uho nakon što je zabio gol vrijedan osvajanja tri boda na teškom gostovanju, prenijela je Marca.

Poslije meča hrvatski legionar i Guler su i na klupi razmijenili nekoliko riječi. Ponovo je pao i zagrljaj što potvrđuje tezu da je Modrić na neki način mentor dvije decenije mlađem saigraču. Tu scenu pogledajte ovdje.

Između njih dvojice se u dosadašnjem dijelu sezone stvorio poseban odnos, Turčin je svjestan Modrićeve veličine pa nije čudo zašto upija svaku njegovu riječ, ali i potez.

"Svi znaju da je Arda drugačiji igrač. Jako sam sretan zbog njega", riječi su Frana Garcije koje potvrđuju da svlačionica Kraljeva ima zaista visoko mišljenje o bivšem članu Fenerbahčea.

I poslije meča Guler je ostao pribran te čvrsto na zemlji. Zahvalio se treneru Ancelottiju, ali i svim saigračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam u najboljem klubu na svijetu. Hvala treneru Ancelottiju i saigračima na ovoj prilici. Još uvijek se razvijam i cilj mi da još napredujem", rekao je talentovani veznjak.

Proteklih sedmica se spominjalo da bi Guler mogao otići iz Madrida na posudbu, isticali su se Borussija Dortmund i Milan. Međutim kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti