Nakon utakmice u San Sebastianu Ardi Guleru je saopšteno gdje će igrati sljedeće sezone
FOTO: EPA

Mladi Turčin strpljivo čekao svoju šansu

Nakon utakmice u San Sebastianu Ardi Guleru je saopšteno gdje će igrati sljedeće sezone

Haris Zilić

Mladi turski fudbaler Arda Guler (19) postao je junak Reala u trijumfu protiv Real Sociedada u 33. kolu La Lige, a upravo je Guler bio strijelac pobjedonosnog pogotka.

Ranije se dosta govorilo o minutaži za Gulera, kako nema dovoljno pvojerenja od strane Carla Ancelottija, ali čini se da mladi Turčni strpljivo gradi svoje ime u Realu i da svaku priliku maksimalno koristi.

Nakon sinoćnjeg duela protiv imenjaka iz Sociedada, upravo je Carlo Ancelotti prokomentarisao nastup Arde Gulera, ali i otklonio dileme koje su imali mnogi navijači kraljevskog kluba.

"Arda Guler ostaje u klubu naredne sezone. On je veoma važan za budućnost našeg tima", rekao je Ancelotti i nastavio:

"Zabio je gol i bit će veoma važan kotač za naš klub u budućnosti. Nema nikakve dileme da ostaje."

Nakon toga zadovoljni Ancelotti je iskoristio da i kroz šalu da jedan komentar vezan za Gulera.

Oglasi

"Dečko ima vrhunski kvalitet, ima dar, talenat. Radi jako dobro, trenira dobro. Mlad je i malo po malo će preuzimati lidersku ulogu u ovom timu. Dao je više golova nego što je igrao minuta", s osmijehom je rekao Ancelotti.

Nakon sjajne partije u San Sebasitanu Guler je dobio i nagradu za igrača utakmice što je još jedno vrijedno priznanje.

Nema sumnje da je pred ovim mladim fudbalerom dosta zanimljivo ljeto.

Kakva će njegova odluka biti, da li ostaje ili će možda izraziti želju da ide na posudbu, ostaje nam da vidimo, ali riječi Carla Ancelottija mu sigurni daju optimizam u svlačionici Reala.

Oglasi

Ovaj dečko vjeruje da za njega ima prostora od prve minute na terenu, no konkurencija će naredne sezone dolaskom Endricka i Kyliana Mbappea biti nevjerovatna.

Dosta je klubova koji bi rado doveli Ardu na posudbu. Šta će on i klub odlučiti bit će poznato na kraju sezone. Za sada je njegova želja da ostane i da se bori za svoj status.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također Arda Guler bi trebao biti i jedan od bitnih faktora reprezentacije Turske na predstojećem EURO-u u Njemačkoj.

Možda baš EURO bude scena gdje će zablistati i pokazati još više svoj vrhunski talenat, ali i kvalitet.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Arda, Camavinga, Tschuameni, Vini, Rodrigo, Endrik, Jude... Uh! Dominacija slijedi. Naravno i uvjezbavanje kmecanja sa druge strane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi