Guti u današnjem fudbalu našao znatno jaču ekipu od čuvenih Galacticosa: "Mnogo su bolji tim"

Oglasio se čuveni Španac

Guti u današnjem fudbalu našao znatno jaču ekipu od čuvenih Galacticosa: "Mnogo su bolji tim"

Admin Čaušević

Jose Maria Guti je jedan od zapostavljenijih igrača u historiji Reala. Iako je bio jako kvalitetan nikad nije uspio da dođe do izražaja pošto su uglavnom prednost imale puno veće zvijezde. Bivši španski veznjak je danas angažovan kao analitičar u španskim televizijama.

Florentino Perez je uspio da šokira svijet početkom stoljeća kada je u Real doveo neke od najvećih zvijezda i najboljih fudbalera svijeta.

Istovremeno su za Real igrali David Beckham, Ronaldo, Zinedine Zidane, Michael Owen, Roberto Carlos, Luis Figo i nije čudo zašto je ta ekipa dobila naziv Galacticosi.

Ipak, bez obzira na brojna zvučna imena u Evropi Galacticosi nisu uspjeli ostvariti značajan rezultat i uglavnom bi ispadali u nokaut fazi Lige prvaka.

Upitan da napravi poređenje čijih je bio i sam član Guti je kazao da je današnja ekipa Reala mnogo bolja od čuvenih Galcticosa. Objasnio je i zašto.

"Kad sam igrao kao veznjak uz Makelelea, mnogo puta sam znao da su moje opcije bile da dam loptu ili Figu, ili Zidaneu, ili Ronaldu, jer sam znao da će mi oni riješiti utakmicu."

Oglasi

"Mislim da je u današnjem timu Valverde na zemlji, Camavinga je na zemlji", započeo je Guti te nastavio: "Ako se pravi usporedba sa Galacticosima ima li to poređenje smisla?"

"Ovaj Real je puno bolji tim od Galacticosa, puno su bolji kao ekipa. U pitanju je tim kao tim i ovi su bolji od Galacticosa, puno više," zaključio je Španac.

Aktuelni tim Reala u rosteru ima niz mladih i vrhunskih igrača koji zaista pružaju odlične partije, ali na terenu djeluju jako složno te nisu skloni punjenju stupaca žute štampe van terena kao pojedini Galacticosi prije svih legendarni Brazilac Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko se porede ostvareni rezultati i uspjesi na terenu Gutijeve riječi nisu daleko od istine pošto Carlo Ancelotti s klupe zaista na sjajan način vodi ekipu.

Real je ove sezone je praktično već osvojio La Ligu, dok je izborio i plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je eliminisao super snažni Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Ide naslov : nemoćni Bayern zalutao u polufinale . Ili kraljevi ocitali lekciju zalutalom bayernu hihihi hajde utorak , hajde !!!
0 0
user1713710627
Laimer , daier , mazraoui , gerero to da igra finale lige prvaka idi u pm i nogomet i sve !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi