Foto: AP Photo/Rui Vieira

Mečevi 35. kola Premiershipa

Šok na Old Traffordu u 87. minuti, Ahmedhožić strijelac u teškom porazu protiv Newcastlea

Endin Čaušević

Newcastle je danas na svom terenu deklasirao Sheffield United sa 5:1 iako su gosti poveli golom bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića. Također, Manchester United je ponovo razočarao svoje navijače jer je odigrao tek 1:1 protiv Burnleyja u meču 35. kola Premiershipa.

Sheffield United je odlično otvorio današnju utakmicu na St. James Parku i već u petoj minuti je poveo sa 1:0 kada je Anel Ahmedhodžić zatresao mrežu domaćih nakon centaršuta Hamera.

Međutim, Newcastle je nakon toga krenuo u totalnu ofanzivu i do kraja meča uspio je da dođe do preokreta i ubjedljive pobjede.

Domaći su poravnali na 1:1 u 26. minuti kada je pogodio Isak, dok je preokret donio Bruno Guimaraes početkom drugog poluvremena.

Na semaforu je 3:1 bilo u 61. minuti kada su domaći izborili penal, a svoj drugi pogodak na meču postigao je Isak. Samo četiri minuta kasnije bilo je 4:1 autogolom Osborna, a konačnih 5:1 postavio je Wilson.

Newcastle je s ova tri boda ostao u borbi za plasman u Evropu i sada je sedmi sa 53 boda i ima svega bod manje u odnosu na Manchester United koji je danas ponovo razočarao. S druge strane Sheffield United je zakucan za dno tabele sa svega 16 bodova i već jednom nogom je u Championshipu.

Manchester United je za razliku od Newcastlea danas razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na Old Traffordu protiv Burnleyja.

Crveni đavoli su poveli u 79. minuti kada je Antony zabio gol za 1:0 i činilo se da je sve riješeno u tom meču, ali gosti su u posljednim minutama uspjeli da šokiraju domaće.

Burnley je u 87. minuti uspio da izbori penal, a pogodak s bijele tačke zabio je Amdouni za 1:1. United je pokušao u posljednjim minutama da dođe do gola, ali su gosti uspjeli nekako da se odbrane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto da imaju tri boda sada United ima tek bod više u odnosu na Newcastle i čeka na svelika borba za šesto mjesto na tabeli koje vodi u Evropu, odnosno kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

U istom derminu danas igrala su se još dva meča. Wolverhampton je uspio na svom terenu da pobijedi Luton sa 2:1, dok su Fulham i Crystal Palace podijelili bodove odigravši 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.